≫ 

7 saveta kako da se pomirite sa krajem leta: Jesen je iza ćoška, pripremite se

Uskoro će postati hladnije i mračnije i nećemo moći da uživamo u svim aktivnostima na otvorenom i sunčevoj svetlosti koje toliko volimo tokom leta

  • 2
Horoskop, devojka, leto, sloboda, zalazak sunca Foto: Pixabay

Nalazimo se pred krajem avgusta i završetku letnjeg raspusta za velike i male. Doba godine u kojem, kako se leto približava kraju, tako i vreme počinje da se menja. Nije neuobičajeno da mnogi tada upadnu u tzv. "letnji bluz" i dožive osećaje tuge.

Uskoro će postati hladnije i mračnije i nećemo moći da uživamo u svim aktivnostima na otvorenom i sunčevoj svetlosti koje toliko volimo tokom leta. Ipak, opraštanje od leta ne mora da bude i depresivno. Evo nekoliko načina da završite leto na visokoj nozi i pomognete sebi da se pripremite za sjajnu jesen.

Unosite vitamin D

Vćina ljudi ne dobija doboljno vitamina D iz sunčeve svetlosti. Nabavite sebi suplemente vitamina D ili pokušajte da koristite lampu za sunce. Studije pokazuju da je nedostatak vitamina D u korelaciji sa tugom koja prati kraj leta, kao i da uzimanje suplemenata vitamina D mogu da pobošljaju simptome depresije.

Planirajte odmor

Isplanirajte zimski odmor kojem ćete se radovati. Radujte se i trenutku kada ćete ponovo spakovati sve te vaše šalove, kape i rukavice i ostaviti minus temperature iza sebe i ponovo uneti u ormare kupaće kostime, šorceve, letnje haljine i dočekati vreme od +25 stepeni.

Letnja tuga Foto: Shutterstock

Postavite nove ciljeve

Promene između dve sezone su odlično vreme da razmislite o svojim planovima i ciljevima. Šta biste zaista voleli da vam se desi ove jeseni i zime? Da li biste želeli da imate više ravnoteže između posla i privatnog života, bolje ocene, unapređenje? Šta vam je najvažnije? Postavite ciljeve.

Volite jesen i zimu

Ima mnogo sjajnih stvari u vezi jeseni i zime. Tu su topla čokolada, tople kupke, džemperi, udobna ćebad... Jesenje šetnje po šuškavom lišću i zimska idila škripavog snega pod nogama. Možete manje da brinete o svojoj težini, ne morate da brijete noge, tu su i filmovi i serije, druženja kod kuće, udobne čizme, tople šoljice čaja, sveće, vatre. Možete da spavate više, da nosite omiljene kapute, da radite manje, a čitate više.

Pretvorite svoj dom u utočište

Očistite nered, organizujte se, ulepšajte i pretvorite svoju kuću u mesto na kome volite da budete. Preuredite ono što imate, kupite neke nove stvari i učinite to najudobnijim i najmirnijim prostorom na svetu. Mesto za odmor, opuštanje i punjenje baterija. Obojite fokusni zid. Unesite neku aromaterapiju u vaš dom.

Prepustite se brizi o sebi

Jesen i zima su stvorene za brigu o sebi. Prepustite se! Razmazite se i uživajte. Zaslužujete da se brinete o sebi. Briga o sebi podrazumeva i samousavršavanje. Idite na neki onlajn kurs, pročitajte knjigu ili pišite dnevnik. Ako slučajno patite od anksioznosti ili depresije, briga o sebi je još važnija tokom sezonskih promena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jedva

    20. avgust 2022 | 16:23

    cekam da zavrsi tako da se mogu jedino veselit 🥳🥳🥳

  • Miss

    20. avgust 2022 | 22:34

    Ko se još raduje zimi zbog kaputa🤣🤣 Zimi se skijas, leti kajtaš i to je to... obožavam i leto i zimu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA