3 trika pomoću kojih ćete se rešiti neprijatnih mirisa iz sudopere: Sve potrebno imate kod kuće

Brzo, jednostavno i ekonomično

  • 0
sudopera, čišćenje Foto: Shutterstock

Domaćice najbolje znaju koliko se često događa da iz sudopere u kuhinji dolazi veoma neprijatan miris. Pored toga što hrana i tečnost koji završe u sudoperi izazivaju neprijatan miris, oni mogu izazvati i začepljenje odvoda.

Zbog toga je veoma važno često ispirati i čistiti supoderu i odvod, a to ćete najlakše, najekonomičnije i najbrže uraditi pomoću ova tri trika.

1. Soda bikarbona i so

Lonac napunite vodom i kuvajte sve dok ne počne da vri.  Zatim u nju dodajte pet kašika soli i isto toliko sode bikarbone, pa tečno sipajte u odvod. Neprijatni mirisi i bakterije će nestati, a postupak ponavljajte jednom nedeljno.

2. Soda bikarbona i sirće

Pola litra vode sipajte u šerpu i dodajte jedan decilitar sirćeta. Onda stavite oko 100 grama sode bikarbone u otvor sudopere i nakon tako prelijte vodom i sirćetom koji su proključali. Preko odvoda stavite krpu i ostavite tako preko noći.

3. Sirće i so

Pomešajte jedan decilitar sirćeta i tri pune kašike soli. U šerpu sipajte dva litra vode i pustite da proključa. Tečnost u kojoj su so i sirće ulijte u odvod sudopere, pa brzo prelijte vrelom vodom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA