Očistite odvode bez korišćenja teških hemikalija: Sve potrebno već imate kod kuće!

Ovi jeftini i prirodni sastojci koji se lako pronalaze najbolji su alati za čišćenje

  • 4
Sirće i soda bikarbona Foto: Shutterstock

Odvod za tuš je mesto o čijem održavanju ne razmišljamo često, ali ga je veoma teško očistiti kada se zapuši i zaprlja. Prenosimo vam jednostavan i pristupačan način za čišćenje odvoda.

Kada se useljavate u novi stan, čest je problem da se nosite sa zaprljanim ili začepljenim odvodom u kupatilu. Ovaj trik osigurava da nećete morati da prolazite kroz probleme kupovine skupih deterdženata ili beskonačnog ribanja ako naiđete na odvod tuša koji je prekriven prljavštinom i kamencem.

Ako ne budete pratili čišćenje u kupatilu, odvod postaje izvor svih vrsta problema, kao što je začepljenje ili ispuštanje neprijatnog mirisa. Mnogi problemi se mogu rešiti ovom jednostavnom metodom čišćenja koju danas delimo sa vama.

Ovo će vam pomoći da izbegnete nepotrebne dodatne troškove, a takođe ćete uštedeti mnogo novca na proizvodima za čišćenje.

Biće vam potrebni samo jednostavni sastojci za domaćinstvo koje već imate u ostavi:

  • 100 ml sirćeta 
  • 50 g sode bikarbone
  • vruća voda

Prvo uzmite kuhinjsku vagu i izmerite sastojke u odvojenim posudama, pre mešanja. Ako nemate vagu, nema problema - samo pokušajte da zadržite odnos sode bikarbone i sirćeta 1:2. Sada sipajte sastojke zajedno, malo ih promešajte i sipajte u odvod.

Mešavina će početi da se peni zbog reakcije između alkalne sode bikarbone i kiselog sirćeta - to je ono što pomaže da se otarasite svih vrsta prljavštine na teško dostupnim mestima, kao što je odvod za tuš. Nakon što ga sipate, ostavite da odstoji oko dva sata, a zatim isperite toplom vodom.

Kao posledicu ćete viderti male delove prljavštine kako izlaze iz odvoda.

Ovi jeftini i prirodni sastojci koji se lako pronalaze su najbolji alati za čišćenje. Oni su potpuno bezopasni, za razliku od jakih hemikalija u komercijalnim proizvodima za čišćenje, a ovu metodu možete koristiti koliko god želite.

Ako vam je ovaj savet za čišćenje bio koristan, obavezno ga podelite sa prijateljima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    6. septembar 2022 | 15:02

    Nikako sastojke ne mešati, nego sipati prvo sodu, pa sirće u odvod, čekati 10min, a onda žaliti ključalom vodom

  • Boris

    6. septembar 2022 | 16:38

    Znamo mi za ove jednostavne trikove i pre tik-toka, twitera, i ostalih asocijalnih mreza..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA