Savršen kutak stvara dnevna svetlost

Dnevno svetlo u prostoriji veoma utiče na vaše raspoloženje, motivisanost za svakodnevne aktivnosti, kao i produktivnost

  • 0
VELUX krovni prozori Foto: VELUX

Ovo je održiv izvor energije koji smanjuje vašu potrebu za veštačkim svetlom i na taj način štedi energiju, a samim tim i vaš novac. Zato je veoma važno razmisliti o tome koliko dnevne svetlosti imate u svom domu i na koji način ona dospeva u prostor u kom živite.

Vaš dobar osećaj je naš prioritet

Da li ste znali da krovni prozori jednoj prostoriji daju tri puta više svetlost od klasičnih, vertikalnih prozora?

Kako se osećate tokom dana uticaće na vašu produktivnost i motivisanost. Svetlost ima veliki uticaj na raspoloženje, pa je zato potrebno da vaš kutak za rad ili svakodnevne kućne aktivnosti ispunite njome. Krovni prozori, bez obzira na to da li se radi o sobama velike ili male kvadrature, unose potpuno drugačiji, udobniji osećaj savršenog doma.

VELUX krovni prozori Foto: VELUX

Oni će vam pružiti svetlost koja dolazi iz različitih uglova, u zavisnosti od toga kako se sunce kreće, što utiče i na vaš bioritam. Kao što vas priprema za buđenje i spavanje, isto tako bioritam utiče na fizičko i mentalno zdravlje, koje takođe ima veliki značaj za već pomenutu motivisanost. Rad od kuće, učenje, ili uživanje uz redove dobre knjige zahtevaju toplinu koju vam krovni prozori zaista mogu priuštiti u predstojećim jesenjim i zimskim danima.

Takođe, vašem domu potrebno je i kiseonika. Sa njegovim nedostatkom možete dobiti vrtoglavicu, imati glavobolje i izgubiti produktivnost. Tokom zime otvaranje prozora ohladi prostor, ali svakako vam je potreban svež vazduh. Sa VELUX krovnim prozorima imate mogućnost "efekta dimnjaka", a možete ga postići otvaranjem prozora na nižem nivou na hladnijoj strani vašeg doma i prozora na gornjem nivou na toplijoj strani.

VELUX krovni prozori Foto: VELUX

Neka energetska efikasnost bude vaš prioritet

VELUX krovni prozori poboljšaće energetsku efikasnost vašeg doma, smanjenjem potrebe za grejanjem i hlađenjem pa samim tim i utroška električne energije. VELUX krovni prozor sa trostrukim staklom i termo opšivkom može smanjiti gubitak toplote u prostoriji za više od 15% tokom zime, dok tokom leta, zbog svoje termoizolacije i posebno mrežice koja smanjuje zagrevanje stakla koje dalje zagreva prostoriju, smanjuje upotrebu klima uređaja koji mogu imati uticaj na vaše zdravlje, ali i na troškove struje.

Ako već u glavi zamišljate svoj kutak u potkrovlju, pun svetlosti, svežine i topline, uprkos jesenjoj kiši ili zimskim pahuljama, pravo je vreme da razmislite o krovnim prozorima koji doprinose ordrživosti i energetskoj efikasnosti doma.

VELUX krovni prozori Foto: VELUX

Uz kupovinu VELUX krovnog prozora sa trostrukim staklom iz asortimana Standard Plus i opšivke za termo i hidraizolacionim setom, na poklon dobijate mrežicu koja leti sprečava prekomerno zagrevanje, kao i deset godina garancije na prozor, što vam daje sigurnost i kvalitet samog proizvoda. Ova akcija počinje 11. oktobra i trajaće do 30. novembra. O ovome više možete saznati na sajtu velux.rs

Opremajte održivo. Uštedite energiju.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA