4 načina upotrebe šampona za bebe koji olakšavaju život

Blagi šampon koji se najčešće koristi za održavanje higijene vlasišta novorođenčadi dobar je saveznik u čišćenju predmeta u domaćinstvu

  • 0
bebi šampon, bebi kozmetika, higijena, beba Foto: Shutterstock

Čak i ako nemate decu, šampon za bebe uvek bi trebalo da imate u kući, jer je odličan saveznik u čišćenju, piše "Newsbeast".

Bebi-šampon može da bude koristan kako za eliminisanje prljavštine sa pojedinih predmeta tako i za održavanje čistoće lica ukoliko imate problema sa zdravljem kože.

1. Umivanje

Ako je šampon za bebe dovoljno nežan za vlasište bebe, onda je dovoljno nežan i za kožu odraslih.

Dermatolozi često preporučuju da osobe koje imaju seboreični dermatitis koriste bebi šampon za svakodnevno umivanje.

2. Čišćenje četkica za šminku

Prljave četkice za šminku mogu da budu plodno tlo za bakterije. Upotrebljavanjem četkica koje nisu čiste rizikujete da dobijete akne.

Kako navode stručnjaci Američke akademije za dermatologiju, četkice za šminku trebalo bi prati svakih sedam do 10 dana mešavinom vode i blagog šampona. Operite krajeve četkica šamponom za bebe, pa ih dobro isperite, iscedite višak vlage i ostavite ih da se osuše na frotirskom ili papirnom ubrusu.

3. Čišćenje kožne galanterije i nameštaja

Kožne stvari - od jakni, preko tašni i novčanika do fotelja i krupnijih komada nameštaja, ne smeju da budu izložene agresivnim sredstvima za čišćenje. Zato je bebi-šampon izvanredan saveznik.

kožna garnitura foto: pixabay.com

U lavor sipajte malo mlake vode, dodajte nekoliko kapi šampona za bebe, spustite pamučnu krpu u ovaj rastvor, ocedite je i njome prebrišite kožne predmete. Potom ih izglancajte suvom pamučnom krpom.

4. Čišćenje nakita

Bilo da nosite nakit od plemenitih metala ili bižuteriju, vremenom ćete primetiti kako je izgubio sjaj. Da bi iznova zablistao, spustite ga u posudu u koju ste sipali vodu i malo bebi-šampona, pa stavite na ringlu da tečnost proključa. Potom sklonite posudu sa ringle, izvadite i isperite nakit pod mlazom hladne vode i obrišite ga pamučnom krpicom.

Još jedan način da omiljenim komadima nakita date novi sjaj jeste da ih izribate četkicom za zube na koju ste naneli malo šampona za bebe i malo vode. Završetak čišćenja isti je kao i kod potapanja nakita u rastvor vode i bebi-šampona - isperite nakit hladnom vodom i dobro uglačajte pamučnom krpicom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA