• 1

Optička iluzija: Ono što prvo vidite na slici otkriva kako se ponašate i kako reagujete u sukobima

Da li ste konfliktna ličnost?

 • 1
Optička iluzija devojka drvo

Foto: Shutterstock

Optička iluzije pokazuju koliko smo u stanju da jasno sagledamo scenu ili sliku koja je pred našim očima. Vrlo često  možemo pogrešno da je tumačimo ili nas lako obmane određena slika ili scena.

Istraživanje optičke iluzije poboljšava efikasnost mozga i očiju u razvoju veština posmatranja.

Na ovoj slici ćete prvo primetiti drveće ili žensko lice. Slika koju prvo vidite zavisi od toga koliko ste fleksibilni kada je u pitanju sukob. Da li vam je previše stalo do toga šta drugi ljudi misle? Možda lako opraštate i ljutnja vas ne drži dugo?

Drveće

Ako ste prvo videli drveće, verovatno imate promišljenu i velikodušnu ličnost. Verovatno ste empata kome je toliko stalo do drugih da se možete povezati sa njima na mnogo načina. U stvari, ponekad se toliko unesete u tuđe probleme da počnete previše da brinete o drugima, a mnogo manje o sebi. U sukobu rizikujete da svoje potrebe ostavite po strani kako ne biste nikoga uvredili ili uznemirili.

Lako otpuštate sukobe koje ne možete kontrolisati. Dok neki misle da je to zato što ste naivni, ovaj test pokazuje da je to vaša sposobnost da verujete svetu i da vidite dobro u njemu.

Žena

Ako prvo vidite ženu, verovatno ste tip osobe koja voli da zaista razmišlja o situacijama do kraja. Volite da procenjujete posledice akcija, a ne da se ponašate iracionalno. Međutim, vaša logika nije sasvim vođena iskrenim namerama. Deo vas ne može a da ne brine šta će drugi misliti o vama i vašim odlukama. Lako ste dopadljivi i to vam se sviđa, uživate da vas vole i da vas hvale. Iz tog razloga, sukobi izazivaju paniku - ne volite da vam neko bilo šta zamera i prebacuje.

Sukobi čine da se vi osećate kao da rizikujete svoju društvenu reputaciju. Možda ne možete da priznate, ali volite pažnju i u tome nema ničeg lošeg. Ponekad i vi morate da planete i da drugi vide vašu "drugu stranu". Ne možete se uvek svetu prezentovati kao dobrice i kako je kod vas sve savršeno. Morate malo pokazati i borbenost, ali i ranjivost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Fufinski

  8. decembar 2022 | 19:17

  Sto trofej svetskog prvenstva nije u ponudjenom???

  1
  0

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima