Beograđanka kupila džemper od vune i oprala ga na 30 stepeni: Evo šta je izašlo iz mašine

Gde je nastao problem?

  • 31
Opran džemper Foto: Privatna arhiva

Pranje vune je zaista lako i mnogo odeće od vune može da se peru u veš mašini, što znači više vremena za obavljanje stvari u kojima uživate. Ukoliko se to tvrdi i na etiketi komada garderobe, onda nemate o čemu da brinete, samo pratite upustva.

Jedna čitateljka je oprala svoj džemper od vune, pažljivo na 30 stepeni u mašini, a na uputstvu stoji samo da ne sme da se suši u mašini, a ne da ne sme da se pere. Džemper je potpuno nov i nikada nije nošen, a neće moći ni da se nosi nakon pranja, s obzirom na to da se smanjio za nekoliko brojeva.

Ne može ni beba da ga obuče sada.

Bila je jako izenađena, jer je i ranije prala vunene stvari u mašini, a ovako nešto se nikada nije desilo.

Vunenu odeću treba prati na postavci za pranje vune (obično nežno na 30°C). Ako vaša mašina za pranje veša nema program za pranje vune, koristite ciklus pranja hladnom vodom ili ciklus pranja za delikatne tkanine.

Koristite neutralni, blagi deterdžent. Ili ukoliko ove proizvode perete na ruke, preporučuje se da  okrenete svoju vunenu odeću naopako, a zatim ručno operite u čistoj, mlakoj vodi, približno 30°C, koristeći blagi i nežni deterdžent. Ostavite da se natopi 10 minuta pre nego što ih temeljno isperete prvo u mlakoj vodi, a zatim u hladnoj vodi.

Po istom principu treba da radi i program na mašini koji je odredila za pranje džempera, ali on se ipak sav skupio.

Šta mislite, gde je pogrešila ili je u pitanju ipak greška proizvođača?

Video: Poručila je slatke farmerice a dobila pantalone za hod na štulama: Kada onlajn kupovina krene po zlu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fedor

    22. januar 2023 | 15:30

    Stvarno ne razumem sta nije jasno?! Na etiketi lepo pise, doduse na engleskom jeziku: Dry clean. Ko ne govori ovaj jezik, lepo pita cika Gugla, te vidi da ovo znaci - hemijsko ciscenje. Probajte nekada internet da iskoristite i da nesto naucite, osim za postavljenje obradjenih slika na drustvene mreze, videcete - zanimljivo je, a nije ni tesko!

  • Slege

    22. januar 2023 | 16:27

    Nije gresku napravila doticna gospodja-ica,nego proizvidjac dzempera,jer pre sivenja dzempera trebao je da stabilise pleteninu od koje je izradjen dzemper.To je osnovno u tehnologiji vunene trikotaze.

  • 100%

    22. januar 2023 | 14:31

    Odjeca od vune nikad ne prati u masini. Moj savjet.😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA