Pokušajte da pronađete broj i reč na ovoj ilustraciji: Samo retki će uspeti

Testirajte svoju moć zapažanja

  • 0

Devedesetih godina svi smo se igrali dvodimenzionalnim slikama koje bi, ako ih dovoljno dugo gledamo, postale trodimenzionalne. Međutim, nije baš svakome uspevalo da od dvodimenzionalne vidi trodimenzionalnu sliku.

Na tim slikama se zaprvo radi o dvodimenzionalnim šarama koje se ponavljaju, pa onda uz određenu tehniku gledanja mogu da deluju kao trodimenzionalne. Po tom principu rade i stereogrami koji se koriste za proučavanje dubine ljudskog vida.

Budući da su ljudske zenice otprilike udaljene 66 milimetara, svako oko prizor vidi malo drugačije, a onda tu nastupa mozak koji nam olakšava situaciju kako ne bismo stalno gledali dvostruke slike. Međutim, uz malo vežbe i fokusiranja možete da naviknete oči da povremeno vide i 3D sliku.

Ukoliko želite da testirate svoj mozak i mož zapažanja, danas smo za vas pripremili jedan stereogram. Ako mislite da imate sjajno oko za detalje, onda će ova optička iluzija sigurno staviti vaše veštine na test.

Naime, kako piše "The Sun", na ilustraciji se nalazi jedan dvocifren broj i jedna reč, a vi bi trebalo da ih pronađete. Prema njihovim rečima, samo oni najinteligentniji će uspeti. 

Da li ste uspeli?

Ukoliko niste, pokušajte da fokusirate oči na nešto drugo dok se ispred vas nalazi ilustracija. 

Ako vam ni sada nije pošlo za rukom da vidite broj i reč, pročitajte u nastavku teksta/na sledećoj strani šta se to zapravo krije.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA