Vreme čitanja: oko 1 min.

Očistite uvek zaboravljenu veš-mašinu uz pomoć ovog kiselo-ljutog trika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj mali trik čini čuda za vašu veš mašinu

  • 0
stan, kvar u stanu, mašina za veš Foto: Shutterstock

Prljavština koja se nakupi u veš-mašini često je uzrok loše oprane garderobe ili neprijatnog mirisa.

Ali, nekako uspevamo da je pored svih kutaka u kući zaboravimo ili je ne očistimo dovoljno deteljano koliko je potrebno.

Detaljno čišćenje veš-mašine ne znači da će vam biti potrebno da je rasklapate na delove koje niste ni znali da postoje, pa ponovo sklapate. Naprotiv, ona je vrlo malo zahtevna. Pored osnovnog brisanja spoljne prašine i prljavštine, vrlo je bitno da je očistimo s vremena na vreme i njene unutrašnje delove.

Na svom "Instagram" profilu žena pod imenom @eve.dair.hersey otkriva brz, ali efikasan trik koji će preporoditi vašu mašinu za veš, nakon čega će širiti osvežavajuči "čist" miris.

Pa da počnemo! Sve što će vam biti potrebno je:

  • Jedan limun
  • Pasta za zube
  • Sirće
  • Soda bikarbona

Ove kombinacije su opštepoznate za čišćenje svakojakih elemenata u domaćinstvu. U ovom slučaju je kombinovanje i primena veoma interesantna.

Isecite limun napola i na obe polovine iscedite malo paste za zube. Zatim to ubacite u prazan bubanj mašine za veš. Pastu za zube iskoristite još za unutrašnju stranu vratanca (koja se često zaprljaju i zamute), tako što ćete ih namazati pastom.

Zatim sledi dobitna kombinacija sirćeta i sode bikarbone. Sodu bikarbonu pospite po gumi bubnja, pogotovo kod dela za izbacivanje vode. Na to dospite sirće i lepo oribajte nekom četkicom.

Limun i pasta pobrinuće se za otklanjanje neprijatnog mirisa i pročišćavanje filtera. Ljuta pasta za zube otkloniće mutne delove na staklu, dok će se soda bikarbona i sirće pobrinuti za uklanjanje kamenca i naslaga u nedostižnim delovima mašine.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by 💖Bismillahirrahmanirrahim💖 (@eve.dair.hersey)

Uključite mašinu da propere sve, na nekoj manjoj temperaturi i, kada završi, imaćete blistavu i mirišljavu mašinu spremnu da vam opere veš kako treba.

Video: Kako fenom očistiti tastaturu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA