• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Preuredite dvorište u susret proleću

Vreme čitanja: oko 2 min.

Redovno održavanje dvorišta i bašte čini da vaš lični deo Edena bude stvoren za odmor i uživanje

  • 0

Neki pak radovi u dvorištu zahtevaju da se urade u određeno vreme godine. Sezonsko sređivanje spoljašnjeg prostora uslovljeno je vremenskim prilikama. U susret dužim i sunčanim danima, osvežite ili pak potpuno renovirajte vaše dvorište, staze i ostale popločane površine sa Semmelrockom behatonom.

Pregledajte dvorište posle zimskih meseci i utvrdite da li su potrebna veća preuređenja

Osvrnite se na spoljašnji životni prostor, kao što su bazen, pergola i popločano dvorište, i vidite da li je potrebno bilo kakvo preuređenje. Ako postoje ozbiljne pukotine ili oštećenja od zimskog vremena, ili predmeti koje je potrebno zameniti, sada je pravi tenutak. Prednost staza i većih površina popločanih behatonom jeste što su maksimalno otporni i što se lako održavaju. Ako su određene izmene ipak neophodne, behaton kocke se lako uklone i zamene drugom. Na ovaj način štedite i vreme i troškove reparacije. Sve benefite popločavanja Semmelrock behatonom možete naći OVDE.

Wienerberger

Foto: Promo/ Wienerberger

Čišćenje i održavanje različitih spoljnih površina

U zavisnosti od toga koliko je vremena prošlo od poslednjeg korišćenja spoljašnjeg prostora, vrlo je verovatno da će površine morati da se pometu i isperu. Prašina i ostale čestice se nakupljaju na behatonu kao i na bilo kojoj drugoj površini. Različite površine zahtevaju različitu pripremu pred proleće i leto. Ivičnjaci oko bazena, stepenice kao i pločnici se lako mogu oprati uz pomoć creva i ujednačenog mlaza vode. Ako imate veće travnate površine, razmotrite i upotrebu duvaljke za lišće ili grabulja kako biste suve grančice i lišće uklonili.

Dvorišta koja imaju veću površinu pokrivenu oblucima, zahtevaju i optimalnu drenažu kišnica i drugih voda. Šljunak ili dekorativni kamen u tom slučaju možete postaviti na površinu koja ima blage kosine, odnosno, nagibe ka odvodnim kanalima. Ako vaš stil teži zen uređenju bašte, onda su veće površine pokrivene oblutkom idealne za željenu estetiku. Zen bašte i njihov minimalistički izraz daju primat zelenilu i ostalim elementima u belim i pesak tonovima, te su idealni beli obluci.

Wienerberger

Foto: Promo/ Wienerberger

Osim behatona, razmislite i o stazama od podne opeke

Postavljanje glinenih cigli na staze, dvorišne prilaze ali i gradske trgove ima dugu istoriju ali i modernu primenu. U zavisnosti od stila kom težite vaše staze mogu dati rustičnu notu dvorištu, ili ga učiniti funkcionalnim u minimalističkom stilu. Osim uklapanja spoljašnjeg prostora sa fasadom doma, potrebno je da dvorište bude koherentno u celini. Zato je i odabir žbunastih biljaka i cveća koje prate staze bitan. U savremenom duhu svedenosti, staze mogu biti oivičene oblucima ili dekorativnim malčom, a rustična dvorišta možete oplemeniti tujama ili šimširom.

Umbriano behaton inspirisan pejzažima Umbrije

Za kraj smo ostavili naš favorit kada su u pitanju moderna uređenja dvorišta. Sam pogled na ovaj behaton daje utisak da se radi o površini prirodnog granita. Naime, svaka je behaton ploča jedinstveno prošarana. Ne postoje dva proizvoda s istim rasporedom granitnih zrnaca u površini. Upravo u ovoj jedinstvenosti leži lepota Umbriana, odnosno, dvorišta i staza koji su sa njim popločani.

Wienerberger

Foto: Promo/ Wienerberger

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA