Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako pravilno treba procediti testeninu: Da li ste jedna od retkih osoba koja zna ovaj trik

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj trik je mala, ali dobra promena

  • 2
foto Pixabay foto Pixabay

Društvene mreže često pokazuju svetu raznorazne trikove koji olakšavaju svakodnevicu, pa tako nam ponekad otkriju nešto sasvim logično ili nešto što smo zbog navika propustili, a bilo nam je pred očima.

Kulinarstvo krije raznorazne trikove, tako i pravilne načine za pripremanje jela. Nedavno je na "Tiktok" profilu @tiger_lee_uk  podeljen savet za ceđenje testenine.

Ceđenje makarona uz pomoć poklopca ili tanjira zamenjeno je velikim cediljkama. Međutim, greške i tu nastaju.

Naime, umesto da se cediljka postavi u sudoperu i u nju izlije provrela voda sa makaronama, treba preokrenuti postupak.

Cediljka imitira činiju, te joj je oblik odličan da se postavi preko šerpe i ponovi se "stari način" ceđenja, tako što, držeći sediljku preko šerpe, iscedite višak vode.

@tiger_lee_uk We learn new things everyday 🥰 #cooktok #cookingtiktok #cooking #chef #food #foodtiktok #learnontiktok #learnwithtiktok #lifehack #lifehacks #fyp #foryou #foryoupage #viral #trending #mumsoftiktok #tiger_lee_uk ♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

Ovaj način je "ispravniji" zbog sušenja testenine. Kuvari navode da se na ovaj način makarone održavaju toplim i hlade se dosta sporije, zbog vruće šerpe. 

(Telegraf.rs)

Video: Trik za savršene lokne bez skupih difuzera: Potrebni su vam samo fen i kuhinjska cediljka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA