Vreme čitanja: oko 1 min.

Među kaktusima se krije jedna zelena jabuka: Imate 8 sekundi da je pronađete

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samo oni sa oštrim očima mogu uočiti jabuku u bašti kaktusa za osam sekundi

  • 0

Optičke iluzije su neverovatne slike koje izazivaju vašu percepciju i testiraju vaše veštine posmatranja. Oni su vizuelni fenomeni u kojima mozak opaža nešto drugo osim stvarnosti.

Skrivalice i optičke iluzije pružaju intrigantan uvid u to kako mozak obrađuje vizuelne informacije jer vas može zbuniti da razmišljate o stvarima koje zapravo ne postoje ili mogu prevariti vaše oči da vidite stvari koje ne postoje.

Slika iznad, koju je ilustrovao čuveni Dudolf, prikazuje baštu kaktusa sa različitim vrstama kaktusa. Međutim, kaktusi nisu ono zbog čega smo ovde.

Sakrivena negde na ovoj slici, nalazi se jabuka i izazov za vas je da je uočite za osam sekundi.

Zadatak pronalaženja jabuke u bašti kaktusa je dobar način da testirate svoje veštine posmatranja. Samo oni sa oštrim očima mogu uočiti jabuku u bašti kaktusa za osam sekundi.

Jabuka je vešto pomešana sa okolinom bašte, tako da je teško uočiti je na prvi pogled. Trebaće vam odličan fokus da biste uspešno pronašli jabuku u bašti.

Ako se fokusirate na sliku zumiranjem i udaljavanjem, možda ćete uočiti jabuku. Ako ne, rešenje potražite na sledećoj strani/u nastavku teksta.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA