Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako prati i čuvati odeću i obuću da vam i sledeće sezone izgleda novo: 5 saveta za koja dosad niste čuli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li biste stavljali džempere u zamrzivač?

  • 1
Odeća Foto: Shutterstock

Majka dvoje dece iz Australije podelila je svojih pet trikova kako da stara zimska garderoba ponovo izgleda novo ove sezone - i zašto bi trebalo da zamrznete džempere da biste sprečili da se oni ne "ućebaju".

Šantel Mila je dobila tri miliona pratilaca na društvenim mrežama zbog svojih praktičnih organizacionih saveta i trikova i preporuka za proizvode. U svom najnovijem klipu, zvezda "TikToka" kaže da ima pet stvari koje radi svake zime.

- Prva stvar koju radim da sprečim da se džemperi ćebaju je da ih stavim u zamrzivač na jedan sat - rekla je Šantel u svom videu.

- Ovo pomaže u skupljanju viška vlakana.

Ako želite da isprobate ovaj trik, stručnjaci vam preporučuju da to radite najmanje jedan sat. Drugi preporučuju da uradite isto sa svojim hulahopkama i farmerkama da biste produžili njihovo nošenje.

Drugi trik Šantel je da se oslobodite tragova ogrebotina na vašim belim patikama.

- Nežno nanesite malu količinu paste za zube na svoje patike da biste odmah uklonili tragove ogrebotina - objasnila je ona.

@mama_mila_ 5 tricks to make your clothes look new again 🧺 which one will you try first? ♥️ 1. Prevent sweaters shedding by placing them in the freezer for one hour. This helps shrink the excess fibres 2. Buff a small amount of toothpaste on your runners to remove scuff marks instantly 3. Add 1/4 cup salt to your first black clothes wash to lock in colour and prevent fading 4. Apply a small amount of beeswax using your hands on leather boots to waterproof them 5. Lastly, to remove wrinkles without ironing, place clothes in the dryer with an ice cube #laundryhacks #laundrytips #homehacks #hometips #tipsandtricks ♬ Moonlight - Sped Up - Kali Uchis

Pasta za zube je dobro poznato sredstvo za čišćenje, korišćeno je za čišćenje svega, od automobila do mrlja od tepiha, pa čak i vaših ogledala.

Šantel je imala još jedan trik za čišćenje cipela, utoliko što koristi malu količinu pčelinjeg voska za vodootporne kožne cipele i čizme. Pčelinji vosak nije rastvorljiv u vodi, tako da sprečava vlagu da prodre u kožu cipela.

Četvrti savet je bio za novu crnu odeću.

- Dodajte četvrtinu šolje soli pri prvom pranju nove crne odeće da biste zadržali boju i sprečili bledenje - rekla je Šantel.

Konačno, preporučila je korišćenje kockica leda u vašoj mašini za sušenje da sprečite gužvanje odeće bez potrebe da je peglate.

(Telegraf.rs)

Video: Kako očistiti fleku od ulja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA