Vreme čitanja: oko 2 min.

Napravite spa-ugođaj: Kako da vam dom miriše kao banja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jednostavni saveti kako da vam prostorom za život zamirišu predivne arome

  • 0
devojka, soba, spa Foto: Shutterstock/polinaloves

Sanjate o tome da vam dom, ali i kupatilo lepo mirišu i da uvek imate osećaj kao da ste u spa-centru?

Ne brinite, možete to postići uz jednostavne savete koji će vam pomoći da se u ovom delu svog doma osećate najopuštenije. Ne morate putovati daleko da biste dobili ugođaj spa-centra i lepog mirisa, samo su vam potrebni sledeći saveti.

Kako da postignete tipičan miris banje? Pa sve zavisi koje mirise preferirate. Da li su to topli mirisi vanile ili sladunjav cimet u jesen, taj izbor je na vama.

Difuzori od trske

U mnogim spa-centrima, ukoliko ste redovan posetilac, možete primetiti da se u uglovima nalaze mirisni štapići. Ne, to nije tamjan, ali jeste prijatan miris koji će vrlo brzo ispuniti prostor lepom aromom. Oni su odlično rešenje posebno ako u domu imate ljubimca, piše "Iriediva.com".

Dakle, trebaće vam difuzor trske i neka eterična ulja odličnog mirisa. Možda nije na odmet da probate sa mešavinom narandže i lavande ili da napravite smesu od ši putera koji koristite za kosu i telo.

mirisni štapići, aroma, miris Foto: Shutterstock/PV productions

Osim toga, ovo su samo neki od predloga šta možete da kombinujete.

  • Cvetovi narandže, sandalovina i kašmirska vanila
  • Limunska trava i lavanda
  • Beli bambus, cvet lotosa
  • Zeleni čaj, cvet limuna i jasmin
  • Bergamot, bosiljak, lavanda

Koji su to drugi načini da vaša kuća dobro miriše?

Jeste li razmislili o prečišćivaču vazduha? Jedna od prednosti ovog uređaja jeste što će vam pomoći da se kuća očistiti od loših mirisa, pa će automatski biti svežiji vazduh. Oni mogu pomoći u smanjenju količine prašine, polena i drugih alergena u vazduhu, što može biti korisno za ljude koji pate od alergija.

A šta kažete na odvlaživač? To su uobičajeni uređaji u mnogim domovima i to sa dobrim razlogom. Oni uklanjaju vlagu iz vazduha, što može pomoći u poboljšanju nivoa udobnosti u domu, posebno kada je letnji period u pitanju. Zimi, odvlaživač vazduha može pomoći u sprečavanju akumulacije vlage i rast buđi.

(Telegraf.rs)

Video: Napravite prirodni osveživač vazduha: Uz ova 3 sastojka dom će divno mirisati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA