Vreme čitanja: oko 3 min.

8 sjajnih načina da upotrebite tu jednu preostalu i usamljenu čarapu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ne bacajte tu jednu čarapu - možda možete da je ikoristite po kući!

  • 0
Jedna čarapa, izgubljena čarapa Foto: Shutterstock

Svi smo bar jednom izgubili čarapu dok smo prali veš.

Problem je toliko čest da je 2017. godine jedna poznata kompanija za proizvodnju veš mašina naručila studiju da se utvrdi šta se dešava sa svim tim čarapama i gde nestaju. Prema njoj, čovek u proseku izgubi oko 15 čarapa godišnje, što je otprilike oko 1.200 izgubljenih čarapa tokom prosečnog života od osam decenija.

I dok će problem nestalih čarapa možda zauvek ostati misterija, postoji mnogo kreativnih načina kako možete da iskoristite one koje su ostale sa vama bez svog para. Ovo su samo od nekih, koje sugeriše How the stuff works. 

Pranje čarapa, veš, mašina za veš Foto: Shutterstock

1. Izvanredna krpa za prašinu

Navucite te čarape na ruke i bacite se na čišćenje kuće. Osim za brisanje prašine sa nameštaja, super su i za brisanje podnih pločica, roletni, plafonskih ventilatora, pa čak i kućnih biljaka. Sa njima možete da poliranje automobila iznutra i spolja. A kada završite sa radom, samo je prevrnite dok je svlačite sa ruku da sva prljavština ostane unutar i bacite. Veoma efikasno rešavanje nereda.

2. Obrišite šape i igračke psa

Ako ste vratili iz šetnje mokrog ili prljavog psa, navucite rasparenu čarapu na ruku i obrišite vašem ljubimcu šape i sva druga pogođena područja. A možda ćete poželeti da stavite čarapu i na ruku kada mu bacate loptu, frizbi ili drugu igračku koja vam se možda vraća puna bala.

3. Podmladite suvu kožu

Da li imate problem sa suvom i ispucalom kožom na rukama ili stopalima? Jedan od najboljih načina da zalečite kožu je da pokrijete zahvaćeno područje odgovarajućom hidratantnom kremom ili vazelinom pre spavanja i da ga pokrijte čarapom koja će da spreči da vam losion ili melem uprljaju posteljini. Dodatno što će pomoći vašoj koži da bolje apsorbuje hidratantno sredstvo.

4. Razbite te mišićne čvorove na nedostupnim mestima 

Jedna od dosadnijih stvari u životu je kada vas steže mišić koji ne možete da dohvatite, kao što je na primer, sredina leđa. Kada se to dogodi, stavite tenisku lopticu u dugu čarapu, pronađite tvrdu površinu poput zida ili vrata, a zatim prebacite čarapu preko ramena i postavite loptu preko čvora na leđima. Pritiskajte loptu dok je pomerate po celom čvoru kako bi ste rastegli taj mišić.

5. Uklonite loše mirise

Napunite čarapu sa mačjim peskom, zavežite je i stavite na mestu gde imate višak vlage i neprijatne mirise zbog toga. Takođe možete da stavite u čarapu i talog od kafe ili sodu bikarbonu, a potom ostavite u omiljenim cipelama, kako bi ste ih dezodorizovali preko noći. Ili, pak, stavite potpuri ili lavandu u čarapu, zavežite je i ostavite u fioku, torbu za teretanu ili orman - bilo koje mesto gde želite svež miris.

Rasparena čarapa, upotreba Foto: Shutterstock

6. Kreirajte igračke za decu

Lutke koje se prave od čarapa postoje vekovima, iako nisu uvek pravljene baš od onih "zalutalih". Uzmite te lutalice (ako su dugačke, to je super) i dodajte im ukrase kao što su oči, kosa i naočare, i tako napravite sopstvenu lutku. Ili ih napunite sa peskom, kamenčićima, pirinčem, vatom... i naravite plišane životinje od čarapa.

7. Sprečiti promaju

Akoimate problem sa promajom na vratima ili prozoru, uzmite čarapu i napunite je zrnevljem poput kokica ili suvog pasulja i dodatnim punjenjem od starih jastuka i jorgana (poliesterska vlakna). Zašijte je, a potom stavite na dno vrata ili prozora koji su problematični. Zrnevlje će da oteža čarapu zbog čega će stajati u mestu, a punjenje će sprečiti vetar da prođe kroz pukotine.

9. Organizujte papire za uvijanje polona

Uzmite čarapu sa širom manžetnom visokom i odrežite je. Prevucite manžetnu od čarape preko rolni papira za umotavanje kako bi ostale uredne i na mestu.

(Telegraf.rs)

Video: Najslađi Sneško Belić koji se pravi za manje od 5 minuta - bez smrznutih prstića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA