Vreme čitanja: oko 3 min.

Fenomenalne mogućnosti: Ovaj aparat izvanredno obavlja stvari koje nikada niste mogli zamisliti!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Savršeno rešenje za čišćenje podova

  • 2
Xiaomi Usisivač Foto: Nikola Tomić

Složićete se da je teško da održavate dom čistim kada imate dvoje male dece.

Pored standardno razbacanih stvari i igračaka, svakodnevno se suočavate sa prosutom hranom po podu i mrvicama na kauču, prosutim sokovima, malim otiscima ruku po nameštaju, prozoru i iz nekog razloga po televizoru.

Pa još ako u tu jednačinu ubacite dva mlada nemirna (i još više neuredna) francuska buldoga, jednu vremešnu mačku sa slabom bešikom, omanje jato zebica koje razbacuje zrnevlje i perje na sve strane iz kaveza, imate nered na pretek koje samostalno ne mogu da srede ni dve, ni četiri ruke.

Iako ne postoji mašina za pranje sudova koja je dovoljno brza da održi korak sa posuđem u sudoperi, niti mašina za veš da opere sve što je isprljano u toku dana (i noći), ukoliko ne nađete neku pomoć za čišćenje i spremanje ostatka stana - gotovi ste.

Zato se, priznajem, pored mašine za sušenje veša kunem u još jednu "spravicu" u kući koja, ne samo da mi olakšava život, nego mi pomaže da preživim dan. Xiaomi "Truclean V10 Pro Vakuum za mokro i suvo čišćenje" je 3-u-1 kućni aparat koji ima inovatnivni režim čišćenja na visokoj temperaturi od 75 stepeni, i zaista sve čisti u jednom potezu: usisava, briše i pere.

Kako kaže proizvođač: "Probijte konvencionalne metode čišćenja". I tačno tako. Pored toga što vam sam govori šta da uradite, može da radi 35 minuta sa jednim punjenjem, čak i velike kuće mogu da se čiste bez ponovnog punjenja, a nema gajtana koji morate da preskačete tokom spremanja. Ima jednu stanicu gde se automatski sam čisti, puni vodom i suši na toplom vazduhu na 55 stepeni. Dakle, nema potrebe za ručno pranje valjka na kraju balade, a vreo vazduh uklanja neprijatne mirise i sprečava pojavu buđi.

A po kući čini čuda. Dubinski čisti tepihe, dok zahvaljujući visokoj temeperaturi umekšava mrlje koje nestaju za tren. Efikasno razgrađuje tvrdokorne fleke od kečapa, ulja, i skorelog keksa i mleka (provereno). Ima "pametnu detekciju mrlja" i specifična rešenja za sve njih. I teške i lake. Zahvaljujući senzoru koji detektuje obim fleke u realnom vremenu, podešava intenzitet čišćenja i automatski prilagođava količinu vode i usisavanja, pa tako efikasno produžava i trajanje baterije i dubinsko čišćenje bez trošenja vode.

Pri tom ima takozvano visokofrekventno samočišćenje u realnom vremenu, tako što se valjak sam čisti 15 puta za svaku sekundu brisanja. Na taj način automatski razdvaja čistu i prljavu vodu i nastavlja zaista da čisti pod. A voda u rezervoaru od tri litre koji se dopunjuje jednom nedeljno,  zagreva se odmah, bez dugog čekanja. Broj ciklusa čišćenja se inteligentno prilagođava u zavisnosti od toga koliko su valjkasta četka i vodeni krug prljavi.

Najdraže mi je što u jednom potezu usisava, briše i - pere. To znači da uklanja sav suv i mokar otpad u jednom pokretu, što je savršeno za sve "nezgode" i dvonožnih i četvoronožnih u našoj kući.

Čišćenje je jednostavno kao hodanje. Lako se pokreće oko nogu stola i stolica, uglovima sofe, po nedostupnim ćoškovima, a pod ostaje svež i sjajan nakon samo jednog poteza. Ima i tri režima rada koji mu pomažu da zadovolji potreba svake prostorije - za dnevnu sobu, za spavaću sobu i za kuhinju/kupatilo.

A tu je, naravno, i problem sa ljubimcima i njihovim linjanjem. Obim valjkaste četke je toliki da bez muke čisti dlake i perje kućnih ljubimaca, ali i moju i ćerkinu kosu sa poda, a da se se ne zapetljava i da ne moram naknadno da čistim četku rukama.

Jednom rečju inteligentan i jednostavan aparat za upotrebu. Baterija je prazna, napunite je, rezervoar za prljavu vodu je pun - ispraznite ga. Brže, bolje, i sa manje muke čistim prljave podove. Samo pritisnem dugme i sve je spremno.

Pa iako je u redu da ponekad i pustite da se vaša kuća isprlja, i sami znate da vas na kraju sav posao dočeka iza ćoška. Nekih dana dom izgleda kao olupina, a nekih neverovatno. I to je život. Važno je da nađete rešenje koje vam odgovara.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Trik koji je oduševio internet: Ovako ćete najbolje očistiti unutrašnjost radijatora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA