Vreme čitanja: oko 1 min.

5 načina kako da postanete ljubazniji prema okolini: Poslednji savet je baš simpatičan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Promenite neke stavove kod sebe i videćete kako ćete uvideti promenu kod sebe

  • 1
kolači, komšinice, kafa, druženje Foto: Shutterstock/Evgeny Atamanenko

Ušli smo u jesen, vreme kada se polako povlačimo u toplinu domova, kada se u kućnoj atmosferi družimo sa prijateljima ali i osobama koje tek upoznajemo.

Ukoliko niste društven tip ili ste ćutljivi u društvu koje vam nije poznato, ili ste se preselili u novu zgradu gde vam komšije baš i nisu po volji, vreme je da to promenite.

A kako ćete to uraditi? Tako što ćete se smešiti i postati - ljubazniji. I to ne samo radi reda već zaista kada promenite neke navike, primetićete i promenu u sebi.

1. Dajte kompliment

Ko ne voli da dobije kompliment da mu je odeća zaista lepa ili da mu je frizura dala posebnu draž?

Ako niste skloni davanju komplimenata, pokušajte da budete toliko ljubazni da  jedan uputite čak i nepoznatoj osobi, piše "Society 19".

2. Ostavite bakšiš

Radnici u restoranima, salonima za nokte, hotelskim domaćinstvima i sličnim mestima vredno rade kako bi vam pružili uslugu vrhunskog kvaliteta. Ukoliko možete, ostavite veći bakšiš nego inače jer se nikad ne zna kako bi taj novac mogao da im pomogne.

srce, ljubaznost Foto: Unsplash/Kelly Sikkema

3. Donirajte odeću ili stvari koje vam ne trebaju

Donirajte odeću lokalnim dobrotvornim organizacijama, jer sigurno je da mnogi od vas imaju stvari koje više neće nositi, a nekome mogu biti od velike pomoći. Takođe možete donirati kućne potrepštine, kao što su toalet papir, pelene ili školski pribor.

4. Napišite pozitivnu recenziju

Ljudi češće ostavljaju pritužbe i užasna iskustva u knjigama utisaka nego pozitivna, tako da svaka pohvala dobro dođe. Ako je te večeri hrana bila odlična, a usluga na vrhunskom nivou, nije na odmet da napišete neku lepu reč.

5. Podelite hranu sa komšilukom

Ko ne voli kolačiće ili mafine? Napravite određenu količinu i podelite komšijama ili pozovite drage ljude na druženje. Ovakav gest će se dopasti komšijama, a to će biti samo dodatni plus kod okoline.

(Telegraf.rs)

Video: Sa ovim horoskopskim znakovima smeh je zagarantovan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    24. septembar 2023 | 20:50

    Sve to radim🤗♥️pozdrav svim dobrim ljudima🙋‍♀️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA