Vreme čitanja: oko 2 min.

Zaposlili ste se, a niste završili fakultet? Evo kako najlakše da nastavite studiranje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nastaviti studije nakon nekoliko godina pauze, nije nemoguće

  • 0
studenti fakultet školarci laptop Foto: Shutterstock

Ljudi nezavršen fakultet često doživljavaju kao lični neuspeh i razočarenje od strane porodice. Međutim, nužno je odvažiti se i u bilo kom momentu života, nastaviti školovanje i steći zvanje diplomiranog. Godine nisu prepreka, za šta je dokaz Aleksandra, danas uspešna žena, koja je poželela da podeli sa nama svoju studentsku priču.

Studije sam upisala sa puno entuzijazma, uz veliku podršku roditelja i cele familije. Uspela sam da upadnem na budžet, što sam kao način finaniranja i sačuvala upisom druge godine. Sada se s osmehom sećam na taj period. Međutim, desile su se neke porodične situacije i okolnosti mog opuštenog studiranja su se promenile. Kako roditelji umeju da kažu deci da je jedina briga u tom periodu da uče i budu dobri studenti, tako se ta moja jedina obaveza promenila. Morala sam da počnem da radim i pomognem finansijski porodicu. Zaključujete da predavanja nisam mogla da pohađam, bilo je sve manje vremena za učenje, dan i noć sam zamenila, a nekada sam i veoma malo spavala. Nažalost sa studijama sam stala negde na trećoj godini. Lepa stvar je da danas, nakon 14 godina imam porodicu, dvoje dece i treće na putu.

studenti fakultet školarci laptop Foto: Shutterstock

Želela sam da uz podršku svoje porodice, pružim sebi ispunjenje neostvarenog sna i završim fakultet. Da, odluka je doneta da nastavim svoje studiranje uz prelazak na fakultet koji ima veze sa poslom kojim se bavim danas, koji mi je pružio veliku podršku kroz mentorski rad, finansijske pogodnosti i jednu potpuno drugačiju dimenziju školovanja. Nisam se pokajala, a razmišljam i o master studijama.

Iz Aleksandrine priče, možemo videti da nije nemoguće nastaviti davno započete studije. Bitna je dobra volja, želja, podrška i dobar odabir fakulteta.

Ako si i ti u ovakvoj, ili sličnoj situaciji, nikad nije kasno da nastaviš započeto. Ukoliko želiš da saznaš sve informacije koje ti mogu pomoći oko nastavka studiranja, na kom fakultetu je to moguće i koje pogodnosti su ti na raspolaganju – popuni upitnik klikom OVDE.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA