Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako razbiti jaje da se ljuska ne raspadne: Trik koji kuhinju održava čistom, a jelo sigurnim

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poenta je u površini o koju razbijate jaje

  • 1
jaje jaja žumance belance Foto: Pexels/Mikhail Nilov

Razbijanje jaja često može da ostavi nered u kuhinji, a nije retko i da ljuska jajeta završi ponekad u korici vaše torte. Jedan trik razbijanja jaja rešiće vas tog problema.

Kada kucnete sveže jaje o ivicu činije, ne razbijate samo ljusku. Tanka membrana koja okružuje belance i žumanca takođe puca, dozvoljavajući sitnim komadićima ljuske da se pomešaju sa tečnošću jajeta i dodaju neželjeno hrskanje jelu.

Umesto toga, razbijte jaje na ravnoj površini. Na taj način, membrana ostaje netaknuta, što znači da nema ljuske u vašem jelu.

Kako razbiti jaje da se ljiska ne raspadne?

Držite jaje u jednoj ruci i snažno ga lupite o tvrdu ravnu površinu poput radne.

Proverite mesto gde je puklo jaje: trebalo bi da vidite udubljenje i jednu bočnu pukotinu.

Stavite palčeve na obe strane pukotine i nežno razdvojte školjku. Bilo koje krhotine će se zalepiti za membranu, a neće pasti u posudu, piše "Realsimple.com".

(Telegraf.rs)

Video: Mogu li kokice da se kokaju u mleku?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iz iskustva

    9. novembar 2023 | 14:00

    Nikada ne razbijajte jaje kako je ovde opisano jer imate velike šanse da use*ete kuhinju. Nemaju sva jaja tvrdu opnu i kada pukne ljuska sve se razlije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA