Vreme čitanja: oko 3 min.

Prekrstite ruke i saznajte šta njihov položaj otkriva o vašoj ličnosti

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovo su osnovni položaji ukrštanja ruku

  • 0
Prekrštene ruke Foto: Shutterstock, Pixabay

Postoji mnogo zanimljivih teorija i testova ličnosti o tome zašto ljudi ukrštaju ruke na način na koji to čine.

Istraživači su do sada otkrili da se neuroni u mozgu različito povezuju i reaguju u odnosu na način na koji neko prekršta ruke.Stručnjaci za govor tela u FBI-ju, kako prenosi "Understanding Compassion" su objasnili da se načinom prekrštanja ruku mogu poručiti različite stvari: može da se "samoteši", da se oslobađanja od stresa, da se prikriva nesigurnost, reflektuje ponašanje druge osobe, šalje slika "osnaženosti", a može čak i da se "samozagrli".

Ali šta prekrštanje ruku znači kod vas? U ovom zabavnom testu ličnosti proverite kako prirodno ukrštate ruke, a zatim pročitajte ispod da vidite šta to otkriva o vašoj ličnosti.

Prekrštene ruke Foto: Shutterstock

1. Desna ruka preko leve

Ako vam se prirodno desna ruka preklapa preko leve ruku, onda ste duboko kreativna osoba koja ima tendenciju da razmišlja van okvira. Brojne stvari privlače vašu pažnju u životu, jer možete da pronađete skoro sve što je zanimljivo ili lepo. Takođe ste skloni da budete fleksibilni u svom načinu razmišljanja.

Fokusirani ste na mogućnosti i rešenja, a ne na ograničenja. Pametno preuzimate rizike i shvatate da nagrade dolaze ako se malo rizikuje, što opet ide u prilog vašoj avanturističkoj strani u kombinaciji sa radoznalošću. Uvek ste voljni da pruže ruku drugima, poznati ste po tome što ste ljubazni i brižni.

2. Leva ruka preko desne

Ako prirodno preklapate levom rukom desnu, onda ste razumna i praktična osoba sa dobrom količinom emocionalne inteligencije. Otvoreni ste i tolerantni prema drugim ljudima i njihovim idejama, uvek voljni da ispitate obe strane problema pre nego što formirate mišljenje. Skloni ste da svima želite najbolje i radije biste videli da svi pobeđuju umesto da je samo jedan pobednik. Vaše duboko razumevanje, zdravo rezonovanje i stručnost u određenim oblastima izazivaju poštovanje drugih. Vi ste prirodni lideri, čije je vođstvo zasnovano na integritetu, a ne na statusu ili na zahtevu. Uvek ste usredsređeni na situacije u kojima svi dobijaju, dragulj ste za svaki tim ili u bilo kojoj grupi.

3. Obe ruke van

Oni koji prirodno sklapaju ruke tako da su sa obe naslonjene na suprotne laktove imaju tendenciju da budu samopouzdani i da imaju zdravu količinu samopoštovanja. Vi znate da ste dovoljno dobri takvi kakvi jeste, i da su i drugi dovoljno dobri samo zato što su to što jesu. Ovakav stav stvara toplu atmosferu prihvatanja u kojoj se drugi osećaju bezbedno u vašoj blizini, i prijatno im je da se otvore i razgovaraju o svojim ličnim mislima i osećanjima. Vodite primerom i spremni ste da napravite prvi korak u vašim odnosima. Drugi su voljni da vam veruju, jer vaša svetla ličnost donosi radost svima oko vas. Vaši prijatelji bi vas opisali kao voljenu i nesebičnu osobu, koja se uvek „stavlja u cipele drugih“ kako bi bolje razumela svoju situaciju.

Postoji i četvrti položaj, koji je daleko ređi.

Ako su vam obe ruke uvučene unutar i ispod ruku, oni koji imaju tendenciju da prirodno prekrste ruke na ovaj način imaju tendenciju da budu malo introvertni, ali takođe imaju veoma zdravu unutrašnju osnovu. Oni su nezavisni i izdržavaju se sami. Njihova osetljivost je usklađena sa godinama ličnog rasta, a kada podele svoja osnažujuća iskustva sa drugima, oni koji ih čuju često ih poštuju i dive im se koliko su zaista jaki.

(Telegraf.rs)

Video: 3 fenomenalne aktivnosti za decu: Zabava za one od 3 do 103 godine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA