Brijete se tamo dole? Evo šta morate da znate!

S obzirom na to da je depilacija bikini zone poprilično bolna, mnoge dame, pogotovo zimi, sređuju intimne dlačice brijačem. No, postoje neka pravila koja moraju da se poštuju

  • 28

Skidanje suvišnih malja sa intimnih delova tela danas je postalo stvar lične higijene. Dlačice bikini-zone mogu da se uklone depilacijom voskom, raznim kremicama, depilatorima, ali većina dama ipak bira brijač.

Evo šta može da vam se desi ako brijete svoje međunožje!

Zbog ove fotke stidnih dlaka Instagram je obrisao profil s više od 100.000 fanova! (FOTO)

Ukoliko ste se i vi opredelili za ovu metodu, sigurno ste već imali par neprijatnih iskustava. Ako ne želite da vam se nakon brijanja pojave bubuljice, urasle dlačice ili gadna infekcija, bolje bi vam bilo da se pridžavate ovih saveta.

Izbor brijača

Pobrinite se da su oštrice žileta oštre i menjajte brijač (ili glavu brijača) najmanje jednom mesečno. Tupe oštrice oštećuju kožu i uzrokuju iritaciju i širenje bakterija. Za najbolje rezultate koristite specijalne brijače s fleksibilnim glavom.

Pravi tajming

S brijanjem nemojte započeti tek kad zakoračite u kadu ili pod tuš. Ostavite ovu aktivnost za kraj. Tada je koža najmekša, baš kao i dlačice. Toplota pare otvara folikule čineći malje daleko manje otpornim na oštrice.

Priprema

Kako biste sprečili urastanje dlaka ili iritaciju kože, pripremite svoju kožu pre brijanja. Uradite prvo piling bikini zone, a potom omekšajte kožu losionom za tuširanje. Isperite, a onda na dlačice nanesite regenerator za kosu, kako bi bile što mekše. Češljićem ili četkicom za zube začešljate svoje dlačice u smeru rasta dlake, čime ćete sprečiti začepljenje folikula i urastanje.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Ne zaboravite na penu

Koži je neophodna barijera, kako bi brijač lakše klizio. Ako nemate specijalizovani gel za brijanje, pomoći će i običan sapun, balzam za kosu, pa čak i neka blaga krema za lice. Ključ je u lubrikaciji koja će žiletu omogućiti da klizi.

Smer kretanja

Vrlo je bitno i kako ćete se brijati. Ako su vaše dlačice previše dugačke, skratite ih prvo makazicama, kako ne biste začepili ili otupeli brijač. Za postizanje savršene glatkoće, savetuje se brijanje u suprotnom smeru od rasta malja, ali ukoliko je vaša koža vrlo osetljiva, bolje “idite niz dlaku”, savetuje hrvatski Cosmopolitan.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Nega posle

Najgore je prošlo, ali još uvek niste gotovi. Odmah nakon brijanja, nanesite losion za telo ili bebi kremu bez boja i parfema, a na eventualne posekotine nanesite antiseptik. Patite li od jake iritacije, gel na biljnoj bazi, koji ima protivupalno, umirujuće i regenerišuće dejstvo umiriće osetljivu kožu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    16. novembar 2015 | 08:14

    A onda lagano rasirite noge, pustite partnera da pridje sa jezikom i uzivajte! Ovo ste zaboravili! Obrijana maca mmmm nista lepse.

  • Ivana

    16. novembar 2015 | 08:38

    Meni kreama nikad posle brijanja nije prijala....odmah se upali koza....Ja uvek stavim bebi talk posle brijanja i koza se smiri, bude meka i divna.....:-(

  • goca

    8. februar 2016 | 00:39

    nema lepseg osecaja nego kad se cela izdepiliram, pa sve bude onako glatko, mekano!!! i onda neko fino mleko za telo...hmmmmm, osecaj slobode!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA