Najčešće greške pri depiliranju kod kuće - i kako da ih uspešno izbegnete

Da biste izbegli oštećenja na koži, važno je da znate na što morate posebno da pazite

  • 6

Bilo da se depilirate u kozmetičkom salonu ili kod kuće, svima se može dogoditi da se neke dlačice koje se pojave na mestu na kom ih ne želite, morate rešiti po hitnom postupku.

Upravo tada se depilirate u žurbi pri čemu možete da nadražite ili ozledite osetljive delove kože.

Područja poput brade ili nausnica, treba prikladno zaštititi pre depilacije i negovati nakon nje. Upravo kako biste izbegli oštećenja na koži, važno je da znate na što morate posebno da pazite.

5 najčešćih grešaka pri depilaciji kod kuće: 

1. Obrve

Pri definisanju obrva do najviše grešaka dolazi kada se unapred ne napravi plan kako će obrve izgledati. Najsigurnije je voskom ukloniti deo iznad nosa, između dve obrve, dok se preporučuje da ostatak uklonite pincetom.

6 iznenađujućih razloga zbog kojih imate bore na licu

Oblik obrva možete lagano da definišete pomoću olovke za obrve, a vosak primenite tek nakon što odredite kako će vam obrve izgledati. Pritom pripazite na temperaturu voska jer je koža oko obrva izuzetno tanka i osetljiva.

Foto:Profimedia, Glow Images RF / Oblik obrva možete lagano da definišete pomoću olovke za obrve

2. Nausnice

Područje oko usana je takođe jako osetljivo pa tu posebno morate pripaziti da koristite odgovarajuću vrstu voska. Ne preporučuje se korišćenje istog voska kao na nogama, a to pravilo važi i za ostatak lica.

Ako ne koristite vosak koji odgovara vašem licu, može doći do slabijeg uklanjanja dlačica, do oštećenja gornjih slojeva kože ili do iritacije kože.

8 vitamina na koje bacamo pare - a mogu da budu i opasni po život

Dodatan savet je da dlačice na nausnicama depilirate deo po deo. Iako vam se čini da je to malo područje koje možete da skinete u jednom potezu, tako povećavate mogućnost za poverdu kože.

Stoga je najbolje da ovaj deo kože kože deo po deo od spoljašnjih rubova usana ka centru.

Foto: Pixabay.com / Područje oko usana je takođe jako osetljivo pa tu posebno morate pripaziti da koristite odgovarajuću vrstu voska

3. Depilacija brade

Depilacija brade zbog zaobljenosti može biti problematična jer je teško ukloniti vosak, što može dovesti do uraslih dlačica. Urasle dlačice najčešće stvaraju dlačice koje su slomljene, umesto da su iščupane s korenom. One dovode do crvenila, otoka i bubuljica na tom delu kože.

Nemojte pokušavati da depilirate celu bradu odjednom, nego deo po deo.

Foto: Pixabay.com / Depilacija brade zbog zaobljenosti može biti problematična jer je teško ukloniti vosak

4. Bikini zona

Kod depilacije bikini zone važno je znati da je treba raditi postepeno, odnosno da treba depilirati više manjih delova u nekoliko navrata. Ovo je ujedno možda i najteža depilacija koju možete da radite kod kuće jer je područje jako osetljivo, a dlačice su jače.

Kada depilirate bikini zonu važno je da zategnete kožu i da u isto vreme povučete, odnosno sklonite vosak.

Foto-ilustracija: Profimedia / Kod depilacije bikini zone važno je znati da je treba raditi postepeno

5. Bilo koje područje

Jedna greška koju je moguće napraviti na bilo kom području koje depilirate je ta da vosak stavljate u pogrešnom smeru. Vosak morate naneti u smeru rasta dlačica. Ovo je najbolji način, jer ako stavite vosak u smeru suprotnom od rasta dlačica, može doći do lomljenja dlačica, pa će vam samim tim one izrasti ranije nego što ste to očekivali.

Daljinac

(Telegraf.rs / popsugar.com/D.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gog

    29. april 2018 | 14:56

    Nista lepse od prirodnog kakva depilacija da nee treba nee bi Nam bog dao dlake ko razume razumeo je na zalost glupost je postala opsta retko vidim normalnu zensku osobu bez ofarbane kose neiscupanih obrva I dlaka na nogama

  • Johan

    29. april 2018 | 15:12

    U bikini zoni ja to zubima depiliram postepeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA