Make-up proizvod koji bi u ovo doba godine obavezno trebalo da uključite u svoju rutinu šminkanja

Da bi koža ostala lepa i mladolika, važno ju je zaštititi od lošeg uticaja sunčevih zraka. U tome će vam pomoći jedan make-up proizvod koji odlično menja puder

  • 8

Stižu nam sve topliji dani, naša koža odbija korišćenje teške šminke.

Za prelep ten vrlo je važno hraniti kožu i čuvati je od štetnih uticaja. Svaki dan se na površini kože nakupljaju različite nečistoće koje, ako se ne uklanjaju redovno, mogu oksidirati sa vazduhom i postati faktori koji nadražuju osetljivu kožu. Isto tako, preterano izlaganje jakom suncu može izazvati opekotine i alergije.

Da bi naša koža bila čista, zaštićena, nahranjena i baršunasta, važno ju je pripremiti na obilje sunčevih zraka. Ako se opremimo kvalitetnim proizvodima sa zaštitnim faktorima, odnosno SPF zaštitom, spremni smo za bezbrižno uživanje na suncu. Make-up proizvod koji se tu posebno ističe jeste BB krema.

Obojene kreme s inicijalima unele su velike promene u svet šminkanja. Pored njih ćete se teško odlučiti na dobri stari klasik – tečni puder.

Foto: Profimedia/ Alamy

Sjajna stvar kod takozvanih beauty melema je ta što su multifunkcionalni. U sebi sadrže funkcije hidratantne kreme, prajmera, zaštite od sunca pa su odlična zamena korektoru ili teškom puderu. Prednost BB krema je to što su lagane teksture, prozračne i ne opterećuju vašu kožu, već joj omogućavaju da diše. Jedini nedostatak im je slaba postojanost. BB kreme danas možete pronaći kod gotovo svih kozmetičkih brendova. Ako ste ipak za varijantu uštede novca, imamo alternativu – napravite je sami! Šta god odabrali, bitno je nanositi umereno i u tankom sloju.

Tajna naših baka za PRELEPU KOŽU je toliko prosta i košta manje od bilo koje ŠMINKE

Potrebni sastojci za domaću BB kremu:

- Krema za zaštitu od sunca

- Prazna posudica s poklopcem

- Hidratantna krema za lice

- Tečni puder

- Mineralni puder

- Sprej za fiksiranje šminke

Uputstvo: Uzmite praznu posudicu i dodajte 1 kašičicu kreme za zaštitu od sunca, 1 kašičicu hidratantne kreme, 1 kašičicu tečnog pudera, 1/4 kašičice mineralnog pudera i 1/2 spreja za fiksiranje šminke. Sve dobro izmešajte, i to je to. Vaša BB krema je spremna za korišćenje.  Po potrebi možete dodati više kreme ili više pudera. Ako želite tamniju nijansu, možete naknadno dodati malo bronzera (nadrobite ga ako je u kamenu).

(Telegraf.rs/I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA