≫ 

Maska od ovog jeftinog začina očistiće vam kožu od akni i sprečiće prerano starenje

Sve što možemo da unesemo u naš organizam možemo da mažemo i na kožu

  • 2

Ako smemo da nešto pojedemo ili popijemo i izložimo naše unutrašnje organe tim sastojcima, onda smemo i naš najveći organ kožu da počastimo blagodetima koje te namirnice pružaju, pa ako vam treba nešto za kožu onda to potražite u kuhinji.

7 kozmetičkih preparata koje dermatolozi nikad ne bi stavili na svoju kožu

Voće, povrće, ulja, brašna, mleko, biljke i začini su sastojci kojima se koža može negovati, a ne hemikalije poput parabena koji imitira estrogen i remeti rad reproduktivnih organa. Jedna od najboljih namirnica kojima možete da negujete vašu kožu je kurkuma koja ima protivupalno, antibakterijsko i antioksidantno dejstvo koje ublažava akne i ubrzava njihovo razastanje. Ublažava ožiljke od akni i depigmentaciju, a ovo je preporuka kako trebate da negujete kožu kurkumom korak po korak.

Foto-ilustracija: Profimedia/ Ako je vašoj koži potrebna nega, imamo rešenje.

Najpre očistite vašu kožu i uklonite nečistoću. Operite lice vodom, a onda nežno utrljajte u lice prstima organski jogurt koji ćete nakon toga isprati vodom.

Nakon toga uradite piling koji ćete sami pripremiti na osnovu tipa kože. Za kožu sklonu mitiserima i aknama pomešajte sok od paradajza i šećer. Presecite jedan paradajz na pola i iscedite iz njega sok, a onda mu dodajte pola kašičice šećera. Za normalnu kožu pomešajte ovseno brašno i kašiku mleka, a za masnu kožu vam je potrebno pirinčano brašno i voda. Piling isperite mlakom vodom.

Kada vam piling očisti lice, trebate da ih otvorite parom kako bi vam maska prodrla dublje u kožu. U činiju sipajte vodu koja je provrela i dodajte kašiku kurkume u prahu. Vežite kosu i prebacite peškir preko glave dok ste nagnuti nad posudom. Nemojte se mnogo približavati vodi, inhalirajte se 5 minuta, sačekajte minut da vam se koža ohladi pre nego nanesete masku.

Foto: Pixabay.com/Kurkuma je zvezda među sastojcima koji vam mogu dati prelep izgled kože.

Kurkuma je najvažniji sastojak u maskama, ali i jogurt i med imaju zaceljujući efekat. Maska koju vam ovom prilikom predlažemo sadrži pola kašike kurkume u prahu, jednu kašiku brašna (pirinčanog za kožu sklonu mitiserima, a ovseno ili bademovo brašno za normalnu i suvu kožu) i jednu kašiku jogurta za problematičnu kožu, suvu i normalnu, a 2-3 kašike meda za masnu kožu. Masku nanesite na lice i vrat izbegavajući obrve i liniju kose. Uklonite masku mlakom vodom pre nego krene da se suši (nakon 10 do 15 minuta).

Ako lice nakon maske počne da vas zateže ili osećate da vam je koža suva nanesite nekoliko kapi ružinog, kokosovog ili bademovog ulja. Najbolje je da ovu masku nanesete pre spavanja jer kurkuma boji kožu blago žutom bojom koja bi trebala da do jutra nestane, a koža će vam ujutru sijati.

(Telegraf.rs/elephantjournal.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ozzy

    22. maj 2018 | 12:34

    kilogram kurkume ovde u australiji je 30 dolara I vise...ne znam odakle vam to da je 'jeftin'..,.

  • Jeca

    30. jun 2018 | 18:14

    U Srbiji jeftin ali bog zna sta nam prodaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA