6 "ženskih stvari" koje morate čuvati u frižideru

Vaša kozmetika će od sada trajati daleko duže, a vi ćete osetiti njen najbolji efekat

  • 2

Sve žene čuvaju svoju kozmetiku, pa čak i kada je potroše ili kad joj istekne rok trajanja. Jedan od razloga za to je što se takvi proizvodi uvek pakuju u lepe bočice, a drugi jer taj proizvod žena ne može naći opet, pa čuva pakovanje kao uzorak za svoju uzaludnu potragu. Ako želite da produžite rok trajanja svog omiljenog parfema nikako ga ne držite u kupatilu ili na polici, mesto mu je u frižideru. Isto je i sa lakovima za nokte, kremama za oči, ali i maskama za lice...

Čitavog života pogrešno stavljate dezodorans: Ovo je jedini pravi način da "ne mirišete" na znoj

6 "ženskih stvari" koje morate čuvati u frižideru

Kako da uklonite gel kod kuće, a da pritom ne upropastite nokte?

1. Parfem

Nagle promene temperature i svetlosti imaju loš učinak na parfem. Može mu se promeniti miris ili intenzitet. Najbolje je da parfeme držate u frižideru, budući da je to hladno i mračno mesto (kad se zatvore vrata) pa je idealna okolina za dugotrajnost parfema.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy / Najbolje je da parfeme držate u frižideru, budući da je to hladno i mračno mesto

2. Lak za nokte

Budući da je u pitanju emulzija, duže će mu trebati da se stvrdne i osuši ako ga čuvate na hladnom mestu poput frižidera.

3. Krema za oči

Krema za oči će duže trajati, ali i imati više učinka na oči i podočnjake ako se čuva u frižideru. Hladnoća kreme će smanjiti nadutost oko očiju i umiriti iritaciju.

4. Maska za lice

Duže će trajati i imaće jači efekt na lice i oči. Hladnoća maske za lice će brže opustiti kožu i mišiće, pa će ublažiti osećaj iritacije kože.

5. Krema za sunčanje

Duže će vam trajati ako je držite u frižideru,a i bolje će vas hladiti. Ostavljanje kreme za sunčanje na višim temperaturama smanjuje njenu delotvornost i zaštitni faktor.

6. Prirodna kozmetika

Sva prirodna kozmetika bi trebalo da se drži u frižieru jer ne sadrži konzervanse. U pitanju su organski proizvodi koji ne sadrže parabene, sulfate, niti ikakve konzervanse, pa će ih mesto u frižideru sačuvati od razvoja raznih bakterija.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak / Sva prirodna kozmetika bi trebalo da se drži u frižieru jer ne sadrži konzervanse

Šta ne smete držati u frižideru?

U frižideru nikako nemojte čuvati ruž za usne, koji će se pod uticajem niske temperature stvrdnuti, a esencijalna ulja će mu izbiti na površinu. Takođe, tečni puder može promeniti svoju gustinu i brzo će se pokvariti.

Držanje olovke za oči stalno u frižideru će previše stvrdnuti i smanjiti njen efekat, ali treblo bi je par minuta pre  nanošenja staviti u frižider kako bi lakše povukli ravnu liniju i kako se ne bi previše topila.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Caki Caki

    27. maj 2018 | 12:51

    Pa da kupim jos jedan frizider,da mogu da u njemu drzim sminku😊

  • Ema

    27. maj 2018 | 20:58

    Ja kad bih to uradila,muz bi me pitao ,,Od kad je tvoja kozmetika jestiva,pa se stavlja u frižider?"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA