≫ 

Najbolje i najgore frizure za muškarce u 40-tim godinama (FOTO)

Vremenom telo i lice menjaju oblik, pa frizura koja vas je nekada činila zgodnim sada može činiti sasvim suprotno

  • 0

Sa godinama se izgled muškarca menja, pa se često dešava da sa zrelijim godinama on izgleda mnogo bolje nego u 20-im. Osim mnogih navika koje menjate tokom godina, trebalo bi da promenite i frizuru, jer ono što vam je dobro stajalo u 30-im, u 40-im vam može pokvariti izgled.

10 napuštenih ostrva i jezive priče koje stoje iza njih (FOTO)

Nekoliko njujorških vrhunskih frizera je podelio svoja mišljenja o tome kakva treba da bude frizura za muškarce u 40-im godinama. Ovde ćete pronaći, ne samo frizure koje su savršeno za te godine, već i one koje ne bi trebalo da isprobavate. Vremenom telo i lice menjaju oblik, pa frizura koja vas je nekada činila zgodnim sada može raditi sasvim suprotno.

- Svaka frizura stvara siluetu, odnosno oblik. I taj oblik može dopuniti ili biti u kontrastu sa vašim crtama lica. - kaže Robin Kapili, frizer iz Njujorka.

Najbolja frizura: Kratko sa strane, duže na vrhu

- Ovo je stvarno lepa frizura za muškarce svih godina. Njen vrh ne treba da bude oštar. Sa par centimetara razlike u dužini kose možete izgledati odlično, ali ako je razlika previše velika, frizura vam neće stajati lepo. - kaže En Montgomeri Raš, stilista.

Stanjivanje kose koja ide do vrata, u meku prirodnu liniju je odlično. Oštra i jako definisana linija može učiniti da vaša kosa izgleda jeftino i može zahtevati puno održavanja.

Raš preporučuje da se ta linija kreće uz prirodnu liniju kose, umesto pravljenja kvadratnog ili okruglog oblika. Ovo može učiniti da frizura traje duže i da izgleda otmenije.

Foto: Profimedia / Rajan Rejnolds ima kratku kosu sa strane, a dužu na vrhu

Najbolja frizura: Skidanje kose sa strane, makazama

Postoji razlog zbog kog ovaj klasičan stil opstaje toliko dugo. Ne samo da izgleda sjajno, već vam takođe omogućava da imate dužu kosu, a da izgledate otmeno. Raš savetuje da se prilikom oblikovanja ove frizure izbegavaju mašinice za šišanje i da se kosa šiša makazama.

- Makaze omogućavaju stilisti da ima veću kontrolu nad oblikom frizure. Nisu svi oblici glave isti, a mašinice čine da sve linije budu jednake. Makazama se može lepše oblikovati, jer se kosa može skraćivati tamo gde treba. - kaže Raš.

Ona kaže i da ako muškarac pati od gubitka kose, makaze mogu pomoći da se frizura bolje oblikuje. Bočni razdeljak može učiniti da bilo kakvo proređivanje izgleda manje očigledno. Raš preporučuje da muškarci u 40-im smanje upotrebu gela za kosu.

Foto: AP/Tanjug / Leonardo di Kaprio uvek nosi razdeljak sa strane

Najbolja frizura: Kratko ošišano

Super kratka kosa izgleda sveže i čisto, bez obzira da li je vaš stil upečatljiv ili ležeran. Ova frizura ima prednosti i u održavanju.

Foto: AP/Tanjug / Farel Vilijams nosi jako kratku kosu

Najbolja frizura: Kratka kosa sa teksturom

- Univerzalni stil koji izgleda odlično kod svakog momka je kratka kosa sa teksturom. Bilo da ste odlučili da teksture ima manje ili da bude upečatljiva, ovo je fantastična frizura. Dobro se uklapa i u kežual i u sofisticiran izgled. - kaže Mia Santjago, stilista.

Foto: Tanjug/AP / Juan MekGregor ima frizuru sa teksturom

Najgora frizura: Veoma dugačka kosa

Muškarci u 40-im sa ovakvom kosom izgledaju neuredni, prljavi, čak i masni. Verovatno je najbolje da preskočite ovaj stil u potpunosti, posebno ako nikad ranije niste imali dugu kosu.

- Koliko god da volite dugačku kosu, ako je nikad ranije niste nosili, ne bi trebalo ni sada da je isprobavate. Sada ste muškarac koji je na svom vrhuncu i koji treba da izgleda seksi i da istakne svoje prave atribute. - kaže Raš.

Ako ste uvek imali dugu kosu i to je nešto do čega vam je stalo, nastavite da je održavate.

Foto: AP/Tanjug / Džoni Dep često nosi dugačku kosu

Najgora frizura: Anderkat

Čak ni Kristijano Ronaldo ne izgleda dobro sa ovom frizurom. Dugačka kosa na vrhu, sa skoro ćelavim krajevima sa strane je odlična ideja ako umate manje od 40 godina.

- Za 40-e godine je klasičan stil uvek pobednik, a anderkat se ne ubraja u klasičan stil. - kaže Kapili.

Foto: AP/Tanjug / Kristijano Ronaldo često nosi različite oblike anderkatova

Najgora frizura: Kliper vork

- Ne preporučujem ovaj trend nikome. To je stil koji definitivno treba prepustiti klincima.- kaže Santjago.

Iako bi ovo moglo da izgleda cool kao privremena frizura neke zvezde, ali ako ste stariji od 30 godina, ne bi trebalo da je nosite.

Foto: Tanjug/AP/Rich Fury / Abel Makonen Tesfaj, poznatiji kao The Weekend, na nastupima nosi "kliper vork" frizure

Da se istopiš: Ovi holivudski zavodnici su najbolje tate na svetu VIDEO

(Telegraf.rs / Izvor: bestlifeonline.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA