≫ 

Skinite kamenac i izbelite zube uz pomoć ovih sastojaka koje sigurno imate u kuhinji

Na tržištu postoji mnogo pasti i sredstava za izbeljivanje zuba, ali je jako teško odabrati najbolji

  • 5

Kamenac je vrsta naslaga koji se skuplja na zubima i izgleda jako loše, a ako se ne uklanja može da izazove oboljenje desni.

Najbolji način da se reširte kamenca jeste da redovno i dobro perete zube, koristite konac i tečnost za usta. Ukoliko već imate kamenac na zubima onda vam možda neki od ovih prirodnih sredstava pomogne.

So i soda za kuvanje

Soda za kuvanj eje odlična za skidanje naslaga i kamenca. Foto: Pixabay.com

Ovo je jedna od najboljih opcija jer soda ubija veliki broj bakterija. Izmešajte malo sobe i soli i dodajte je pasti za zube. Budite oprezni kada upotrebljavate ovakvu pastu i ne koristite je više od jednom nedeljno jer može da vam uništi gleđ.

Kora pomorandže

Kore mirišu prelepo, a od velike su koristi i za vaše zube. Citrusi su veoma bogati kiselinama pa su odlični za uklanjanje kamenca i plaka. Sve što trebate da uradite je da istrljate zube korom i to 3 minuta.

Limunov sok

Odličan je i kod uklanjanja kamenca, ali i kod izbeljivanja zuba. Limunov sok je izuzetno kiseo pa ga nemojte često koristiti.

Seme susama

Odlično je za salatu, ali i za zube. Sve što trebate da uradite jeste da dodate susam u vašu hranu i on će prirodno da ispolira vaše zube. Ako želite brži efekat probajte da žvaćete susam.

Hidrogen peroksid

Skoro polovina svih ljudi na svetu ima ovu bolest zuba Foto: Pixabay.com

Dodajte ga u vašu tečnost za usta i njome ispirajte usta redovno. Pobrinite se samo da posle upotrebe dobro isperete usta.

Kokosovo ulje

Ono može da absorbuje svu prljavštinu iz usta i deluje antibakterijski i protiv mikroba. Jednu kašiku kokosovog ulja otopite i držite u ustima 10 do 15 minuta.

Paradajz i jagode

Bogati su vitaminom C, a sve što trebate da uradite jeste da naanesete pulpu na zube i ostavite da odstoji malo pre nego isperete.

Karanfilić

Odličan je protiv miroba, ubija bakterije i eliminiše loš zadah. Sameljite karanfilić i dodajte mu malo maslinovog ulja. Smesu onda nanesite na zube i ostavite da malo odstoji.

(Telegraf.rs/apost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    4. novembar 2018 | 15:34

    Само ми је жао што не могу да вам прикажем фотографије из моје дугогодишње праксе! Схватили бисте да лупате! Каменац се може скинути само специјалним инструментима( ручно) или ултразвучним апаратима , наравно , код стоматолога! Све остало су приче за малу децу и наивне!

  • Giks

    4. novembar 2018 | 15:50

    Sednes na zubarsku stilicu za male pare I par minuta kamenca nema.

  • Nada

    4. novembar 2018 | 15:47

    Kokosovo ulje je dobro za skidanje kamenca, ali se ne drzi u ustima 10-15 minuta nego se mucka. Trebalo bi 10 minuta ali je jako tesko. Ja sam to radila nekoliko dana i kamenac na donjim zubima je nestao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA