≫ 

Bizarni bjuti trend za uklanjanje podočnjaka: Trajno rešava problem, ali da li je zaista vredno rizika?

Borba sa podočnjacima je noćna mora za sve žene

  • 2

Žene koje imaju podočnjake obično koriste mnogo kozmetičkih proizvoda kako bi ih prikrile, ali sada je u trendu nova metoda pokrivanja podočnjaka koja na brz i jednostavan način rešava ove tamne napasti i to tetoviranjem.

Borba sa podočnjacima je Sizifov posao. Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Tatu majstor Rodolfo Tores, koji na Instagramu ima 2 miliona pratioca, osmislio je tetoviranje podočnjaka, a ovu metodu koristi i za kamuflažu strija na nogama i grudima.

Međutim, iako Tores ima više od 10 godina iskustva u tetoviranju, dermatolozi kažu kako se ne biste trebali prepuštati nekome ko nije lekar jer je reč o delu tela gde je koža izuzetno tanka.

- Nemedicinsko osoblje ne bi trebalo da dodiruje područje vaših očiju, pogotovo ne takvim instrumentima. Kada radite nešto oko očiju morate da budete ektremno obazrivi jer može da dođe do infekcije oko kapka ili da dobijete cistu oko folikula dlake, upororila je dermatolog Lens Braun.

Tetovaže ipak ostavite za ostale delove tela. Foto-ilustracija: Flickr/F. // Chicca // K. Silva

Treba naglasiti da tetovaže nisu štetne, ali da nije preporučljivo da rizikujete na ovako osetljivom području. Pored toga tetoviranjem podočnjaka nećete otkloniti uzroke zbog kojih ih imate već ćete samo priktiti nedostatak.

Ako ipak odlučite da tetovirate područje oko podočnjaka, znajte da ćete tako mnogo više novca uštedeti na kupovini nekog boljeg korektora, a uštedećete i vreme koje inače potrošite na često neuspešno prikrivanje podočnjaka.

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA