Potpuno prirodni trikovi za lepotu zbog kojih više nikada nećete morati da koristite šminku

Jeste li se nekada iznenadili kako neki ljudi izgledaju savršeno bez trunke šminke na licu?

  • 0

Lepota ne mora da bude samo posledica dobre šminke, jer postoji način da budete potpuno prirodno lepi.

Donosimo vam par trikova koji će učinitio da zablistate i sve ostavite bez daha, a da na sebi nemate ni trunku šminke.

Čaj od kamilice za prelepu kožu

Čaj od kamilice kao eliksir lepote. Foto: Pixabay.com

Ovaj čaj daje koži sjaj i prirodan izgled za razliku od veštačkog sjaja koji joj daje vaš puder. Sve što vam treba je jedna kašika ovog čaja i topla voda. Kada odstoji 30 minuta, umešajte u čaj jednu kašičicu meda. Popijte ovu mešavinu ujutru i to dve nedelje kako biste primetili razliku.

Duže trepavice

Nanesite na trepavice malo ulja i učinite ih dužim bez da stavljate maskaru. Pomešajte susamovo i bademovo ulje kao i vitamin E. Ostavite ulje da ostane na trepavicama preko noći za najbolje rezultate, pa ujutru isperite.

Jača kosa

Kada primetite da su vam krajevi ispucali i suvi, možda ćete poželeti odmah da ih odsečete. Umesto toga napravite masku od žumanca i jogurta i stavite na kosu kako biste joj povratili zdrav izgled.

Nežne ruke

Kada koristite kremu za nežnije ruke dodajte malo sirća. Probajte ovaj režim pre spavanja dve nedelje. Videćete razliku u tome kako vam ruke izgledaju i kakve su na dodir.

Sjajnija kosa

Nikad lakše do zdrave i sjajne kose. Foto: Pixabay.com

Stavite u blender bananu i dodajte kašiku maslinovog ulja kako biste napravili masku koja će vašoj kosi dati sjaj. Možete da dodate i malu količinu jogurta. Nakon što stavite ovu pastu na vašu kosu, stavite kapu kako biste održavali toplotu glave za bolje rezultate. Isperite kosu na uobičajeni način nakon 30minuta.

Piling kože

Kada vam je koža suva i ljušti se sve vreme, trebaće vam nešto da je oporavite. Napravite losion od aloje koristeći sok aloje, prokuvanu vodu i alkohol. Stavite ovu mešavinu jednom dnvno i ostavite da odstoji 10 minuta i isperite toplom vodom.

Jaki nokti

Izbegavajte upotrebu lakova za nokte i jakih acetona. Umesto toga, umočite nokte u limunov sok. Nakon što potpite nikte na 15 min, operite ih toplom vodom.

Uklanjanje mitisera

Upotrebite aktivan ugalj i malo školskog lepka kako biste napravili masku koja će vam pomoći da očistite lice. Ošljuštite masku s lica kada se osuši.

Ispucale usne

Vodite računa o vašim usnama ako želite da izgledate privlačno. Foto: Pixabay.com

Ovo vas čini veoma neprivlačnom. Napravite mešavinu soka od šargarepe i kisele pavlake, namažite usne i ostavite da odstoji dok vam usne ne omekšaju. Nakon nekoliko nanošenja usne će vam biti nežne i zdrave.

Izbelite vaše zube potpuno prirodno

Sve što vam treba jesu par kapsula aktivnog uglja, četkica za zube i malo vremena da zube ispolirate ujutru.

Recite zbogom podočnjacima

Umočite par tufera u hladno mleko i stavite ih ispod vaših očiju i ostavite ih par minuta. Izgledaćete budnije.

Napravite frizuru iz snova

Statični elektricitet može da vam pokvari sve. Operite ruke mineralnom vodom i prođite njima kroz kosu.  

Sjajan piling za sjajnu kožu

Potreban vam je jedan paradajz i jedna kašika šećera. Pospite šećer po polovini paradajza i uradite piling kružnim pokretima. Ostavite da smesa ostane na vašem licu desetak minuta i isperite. Možete da ponovite ovaj postupak 3 do 4 puta nedeljno.

(Telegraf.rs/apost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA