≫ 

Prosti recepti koji rešavaju sve probleme na licu koje možete da imate

Kako bi vaš izgled pobrao sve pohvale morate da imate par trikova u rukavu

  • 0

Prvi utisak je najvažniji, a vaš izgled je obično ono što svi prvo primete kada vas upoznaju pa je potrebno da se potrudite da se sve mane na vašem licu koliko je moguće sakriju.

Postoji nebrojeno mnogo problema sa kojima možete da se suočavate, a tiču se vaše kože lice. Ponekad je potrebno samo promeniit navike u ishrani ili svakodnevnom životu kako biste ih korigovali. Svaka vrsta nedostatka je posebna pa morate da im pristupite sa različitim rešenjima. Ovo su samo neki od predloga za rešavanje problema sa kožom lica.

Bore

Kaša od banane, meda i soka od pomorandže ili jogurta idealna je za borbu protiv bora. Foto: Pixabay.com

Banane su odlične za ublažavanje bora. Sve što trebate da uradite jeste da napravite pire od banane i dodate jednu kašičicu meda. Za još bolji efekat dodajte malo soka od pomorandže ili jogurt. Nanestite sjedinjenu smesu na lice i ostavite da deluje 20 minuta. Nakon toga isperite lice toplom vodom. Nakon toga nanesite hidratantnu kremu.

Iritacija

Pasta za zube nije odlična samo za oralnu higijenu. Može direktno da se stavi na kožu kako bi umirila iritaciju. Važno je da uvek proverite kako vaša koža deluje kada dođe u kontakt sa pastom za zube kako ne biste napravili još veći problem.

Bubuljice

Mogu da se tretiraju običnim krompirom ili sokom od krompira. Sve što trebate da uradite jeste da aplicirate sok od krompira na bubuljicu i pustite da se osuši. Nakon što se osuši isperite lice toplom vodom. Sook pomaže da se bubuljica osuši.

Suva koža

Pasta od avokada idealna je za suvu kožu. Foto: Pixabay.com

Avokado je odličan prirodan sastojak koji možete da koristite kako biste hidrirali kožu. Izvadite pulpu avokada i mešajte u činiji dok ne postane kremasta. Nanesite smesu na lice kao masku i ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim isperite.

Masna koža

Paradajz je po prirodi kiseo, a ukoliko ga koristite za vašu kožu može da vam pomogn eukoliko se ona previše masti. Pomešajte jedan paradajz sa jednom kašičicom šećera i utrljajte u kožu. Nakon 5 minuta uklonite smesu i rezultat će biti nemasna koža.

Slabe obrve

Ukoliko su vam obrve tanke, upotrebite mleko kako bi postale gušće. Umočite tufer u mleko i nanesite mleko na obrve. Ostavite da odstoiji 15 minuta i isperite vodom. Ponavljajte postupak par dana sve dok obrve ne postanu dovoljno guste.

Akne

Umočite tufer u zeleni čaj i nanesite ga na kožu. Foto; Pixabay.com

Zeleni čaj može da bude vaš saveznik u borbi protiv akni. Skuvajte čaj i ostavite ga da se ohladi. Umočite tufer u hladan čaj i nanesite ga na lice na kritičnim mestima. Nakon što koža upije čaj umijte se svežom vodom.

Kako akne ostavljaju ožiljke, borite se protiv njih uz pomoć soka od limuna. Iscedite sok limuna i nanesite ga na ožiljke. Nakon 15 minuta, uklonite ga vodom i nanesite hidratantnu kremu.

Proširene pore

Jabukovo sirće je prirodni preparat koji može da smanji pore. Pomešajte ga sa vodom u odnosu 1:1 i ostavite da deluje na mkoži oko 5 minuta. Isperite i nanesite hidratantnu kremu.

Veliki podbradak

Vežbanje je najbolji način da se rešite podbradka. Jedn aod najefikasnijih vežbi je prosto žvakanje žvakaće gume. Ovo pomaže aktivaciju mišića vilice i njihovo toniranje.

Tamni podočnjaci

Protiv podočnjaka probajte bademovo ulje. Foto: Shutterstock

Vaš saveznik protiv podočnjaka može da bude bademovo ulje. Stavite par kapi ispod svakog oka i umasirajte dok se ne izjednači. Isperite ulje sa lica ujutru kada se umivate.

Dlake na licu

Pola kašike kukuruznog brašna, 1 kašičica šećera i jedno jaje pomešajte dok ne dobijete jednaku pastu. Stavite smesu na ciljano mesto i pustite da se u potpunosti osuši. Ogulite je brzo, ali nežno i tako skinite neželjenu dlaku s lica.

Mlohavo lice

Zategnuto lice je veoma poželjno. Možete da popravite tonus uz pomoć vežbi koje će vam ojačati mišiće lica.

(Telegraf.rs/apost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA