≫ 

Želite zdrave i duge nokte? Uz pomoć ovih potpuno prirodnih sastojaka sada je to zaista moguće

Slabi i iskrzani nokti su sve samo ne privlačni

  • 0

Želite da imate duge i zdrave nokte, ali vam se upotno listaju i pucaju i taman ih malo pustite i zakažete manikir oni puknu.

Veoma je lako da to izbegnete samo ukoliko imate par trikova u rukavu. Ovo su neki od najboljih prirodnih sredstava za jačanje noktiju koje možete da iskoristite, a sigurni smo da neko od njih već imate u vašem domu.

Kokosovo ulje

Malo kokosovog ulja utrljajte u nokte i zanoktice. Foto: Pixabay.com

Odličan je antioksidant pa štiti nokte od uticaja slobodnih radikala. Kokosovo ulje je odlično u antibakterijske svrhe i ima protivgljivično delovanje. Umasirajte toplo kokosovo ulje u nokte i zanoktice sve dok se ne absorbuju.

Jabukovo sirće

Odlično je za jačanje noktiju, omekšavanje zanoktica i pomaže da nokti brže rastu. U čašu vode dodajte kašiku sirćeta i umočite nokte na nekoliko minuta. Ponavljajte ovo sve dok ne budete zadovoljni rezultatima.

Limunov sok

Veoma je bogat vitaminom C koji čini nokte jačima, a pored toga sadrži i alfa-hidroksilnu kiselinu. Ovo posvetljuje nokte i leči mikropukotine na noktima. Iscedite pola limuna i pomešajte ga sa pola čaše tople vode. Potopite nokte u tečnost na 5 do 10 minuta.

Žumance i med

Dodajte malo meda žumancetu i tretirajte nokte ovom smesom sve dok ne postignete željeni rezultat. Foto: Pixabay.com

Žumance sadrži dosta vitamina A i masne kiseline koje su odlične za jačanje slabih, tankih i lomljivih noktiju, ali je dobro i kod omekšavanja i nege zanoktica. Kako biste još više poboljšali efekat, žumancetu dodajte malo meda koji ima antigljivično dejstvo. Pomešajte jedno žumance sa pola kašičice toplog meda, nanesite smesu na nokte i ostavite da deluje 15 minuta pre nego je isperete.

Maslinovo ulje

Izuzetno je odlično za negu noktiju i hidrataciju. Ima dosta vitamina E koji popravlja štetu na noktima i potpomaže njihov rast. Stavite vruće maslinovo ulje na nokte i masirajte 5 do 10 minuta.

VIDEO: Nedoumica! Da li su ovi nokti prelepi ili užasni?

(Telegraf.rs/brightside.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA