≫ 

Za hidriranu, svežu i meku kožu tokom zime koristite proizvode koji u sebi imaju ovaj lekoviti sastojak

Tokom zime veoma je teško održavati kožu hidriranom i zdravom

  • 1

Glicerin se koristi u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji, a zbog toga što su njegove prednosti brojne dobro ga je koristiti zimi jer je jedan od najučinkovitijih sastojaka za lečenje suve i dehidrirane kože.

Glicerin nastaje preradom biljne ili životinjske masti i kao nus proizvod u procesu obrade nafte i sapuna. Reč je o gustoj tečnosti od želatina koja ima slatkast ukus i nema miris. Najviše se koristi u kozmetičkoj industriji i proizvodima kao što su kreme, hidratizatori, šamponi i regeneratori.

Negujte kožu, posebno zimi. Foto: Pixabay.com

U zimskim danima birajte proizvode s glicerinom kako bi vaša koža bila hidrirana, sveža i meka. Ukoliko inače imate problema sa suvom kožom, onda je glicerin vaš spas. Osim toga, glicerin pomaže u održavanju pH ravnoteže vaše kože. Redovno korišćenje glicerina smanjuje gubitak vode u koži do čega obično dolazi zbog isparavanja. Glicerin stvara sloj vlage na vašoj koži koji vas štiti od štetnih UV zraka i održava vašu kožu zdravom, hidriranom i sjajnom.

Glicerin ima i brojna lekovita svojstva i može da deluje kao prirodni lek, naročito u lečenju kožnih bolesti poput ekcema i psorijaze. Osim toga, glicerin razgrađuje proteine u mrtvim ćelijama kože i uklanja ih pomažući na taj način stvaranje novih ćelija kože.

Rešite se suve kože uz pomoć glicerina. Foto: Profimedia/Alamy

Na tržištu možete pronaći brojne kozmetike proizvode koji sadrže glicerin, a na veoma jednostavan način možete napraviti tretman u kućnoj radinosti. Čist glicerin možete kupiti u apoteci. Jednu malu kašiku glicerina razblažite u dve male kašike vode. Ovu smesu vatom nanesite na lice, vrat i usne i parite lice 3 do 5 minuta. Nakon toga isperite lice hladnom vodom.

VIDEO: Šta god da sa svojom kožom radi Elizabet Harli, treba je slediti!

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA