Koji znak najbrže skida kilograme posle praznika, a koji se najviše muči?

Evo šta kaže horoskop - kako ćete skidati kilograme posle Nove godine

  • 0

Verovali ili ne, horoskop je odgovoran i za vaše navike u ishrani, ali i za skidanje kilograma posle praznika. Evo šta je zapisano u vašem znaku

Ovan

Pripadnici ovog znaka na dijetu kreću s puno elana, ali čim vaga ne počne brzo da pokazuje rezultate - oni su ogorčeni i spremni da odustanu. Najčešće mršave tako što se izgladnjuju, ali samo dolaze do jo-jo efekta.

Najbolje im je u ishranu uključiti manje međuobroke kojima inače nisu skloni, a naročito će im pomoći grejp i puno tečnosti u obliku zelenog čaja. Kako su zavisnici i od slatkog, ne treba se odriču toga jer će ih to frustrirati, već bi boli bolje da sebi priušte malo tamne čokolade.

Bik

Pripadnicima ovog znaka treba puno vremena kako bi se uopšte odlučili da krenu na dijetu jer ne vole da se odriču užitaka. Ipak, nakon što skupe dovoljno volje uporni su i mršave polako, ali sigurno.

Preporučuje im se unos više jabuka kao i jačih začina - karija i čilija, koji će pokrenuti njihov usporeni metabolizam. Žitarice i ovas su odličan odabir za doručak, kao i jogurt, a slatkiše treba u potpunosti izbegavati.

Foto: Pixabay.com

Blizanci

Pripadnici ovog znaka nemaju neku redovnu ishranu - oni su u stanju da ništa ne jedu ceo dan i onda uveče da žvaću tri sata u cugu. Oni bi poput Ovnova trebalo u dijetu da uvedu puno međuobroka, da smanje broj kafa i da ih zamene čajem.

Vrlo je važno da jedu kuvano - to će ih zasititi. Takođe, najveći je problem što ne odvajaju vreme za jelo, pa kako bi uspeli u dijeti potrebno im je da se posvete pripremi jela, kao i lagano uživanju u njemu za stolom.

Rak

Pripadnici ovog znaka obično vole i da kuvaju i da jedu, pa im je zato teško da se upuste u podvig zvani dijeta. Skloni su i fast fudu, a to je ono što bi prvo trebali da eliminišu.

Hronično im nedostaje vitamina u organizmu, što treba da nadoknade svežim voćem - jabukama, mandarinama i pomorandžama. Trebalo bi da izbjegavaju unos belog hleba i da pređu na zdravije varijante, a već nakon nekoliko dana dijete će se navići, s time da je ključno da izdrže te prve dane, naročito u vreme stresa kad im hrana služi kao uteha.

Lav

Pripadnici ovog znaka vole dobru hranu i pića, premda imaju običaj da paze na svoju težinu tako da retko imaju većih problema s gojenjem. Oni znaju da se na njih "sve lepi" i trude se da se kontrolišu, ako im se omakne ipak koja kila viška, ne treba drastično da menjaju ishranu.

Oni su jedan od znakova sa vrlo zahvalnim metabolizmom, pa je dovoljno samo da pojačaju ili uvedu redovno vežbanje. Savetuje im se dodatan unos orašastih plodova.

Foto: www.pixabay.com

Devica

Pripadnici ovog znaka imaju osetljiv probavni sistem, pa im je ponekad teško da biraju namirnice i da kombiniju jelovnik koji će ih dovesti do mršavljenja. Inače su vrlo disciplinovani i ako ih izazovete da smršaju, verujte da će oni to brzinski odraditi, čak i ako zbog toga treba da gladuju.

Kod mršavljenja treba da izbace mesne prerađevine i jela pripremljena s masnoćama, a da se orijentišu na lakšu kuhinju. Ako nisu pobornici redovnog vežbanja, trebalo bi da se bar više šetaju.

Vaga

Pripadnici ovog znaka su jedni od onih kojima dijete predstavljaju pakao. Ne vole da se ograničavaju, testiraju svoj karakter ili gladuju, kolika god njihova želja za boljim izgledom bila.

Tako da na dijeti znaju da pokleknu već prvi dan, a najpametnije što mogu da urade je da se upišz na trening s prijateljem koji će ih praktično prisiliti na redovno vežbanje. U svoj jelovnik treba da ubace više jogurta, ribe, smeđe riže, spanaća i supa.

Škorpija

Pripadnici ovog znaka retko odlaze na dijetu, ali ako to učine onda je se dobro pridržavaju. Obično su jako predani poslu i raznim zadacima, pa preskaču obroke u prvom delu dana, što im je najveća greška

U dijeti bi trebalo da uvedu obavezan i obilan doručak, a u ostatak ishrane da uvesdu veće količine povrća poput celera, brokolija, kelja. Kako bi umirili glad, odličan je izbor posni sir.

Foto: Pixabay.com

Strelac

Pripadnici ovog znaka su jedni od onih koji se moraju dobrano pomučiti kako bi smršali. Oni teško odolevaju keksu, grickalicama i narescima kojima ih drugi nude ako ih već sami nisu stavili ispred sebe.

Kako bi dijeta bila uspešna, važno je da unose što više C vitamina, luka i salate. Teško će smršati ako se istovremeno ne bave vežbama, jer su njihova odricanja premala da bi se sama po sebi značajno primetila na vagi.

Jarac

Pripadnici ovog znaka su poput Devica vrlo disciplinovani, oni sami sebi odrede period u kojem će se opustiti i malo ugojiti, kao i razdoblje nakon toga za mršavljenje.

Njima je pitanje idealne težine pitanje zdravlja, a najbolje je da u svoju isehranu uvedu supe od povrća, tunu i puno svežeg povrća koje mogu da pripreme kao razne vrste salata. Mogu da dopuste sebi i nešto slatko - ali povremeno, na primer da odrede jedan dan u nedelji u kojem će najviše uživati. Najveći su im neprijatelji testenina i kalorični sosevi.

Vodolija

Pripadnici ovog znaka nemaju problema s dijetama, ali imaju s rutinom u ishrani koju one obično donose. Ne vole unapred da planiraju, kupuju namirnice i kombinuju jela, a najvažnije je da u šopingu hrane odbace sve ono kalorično - tako neće doći u izazov.

To se posebno odnosi na čipseve i alkohol u kojima inače uživaju. Kako nisu puno kod kuće, oni ni ne jedu mnogo, a ako su se ugojili znači da je reč o pogrešnom odabiru namirnica. Intenzivni treninzi će im brzo dati elana za mršavljenje.

Foto: Pixabay.com

Ribe

Pripadnici ovog znaka su skloni prejedanju i nakupljanju suvišnih kilograma, a najbolji način započinjanja dijete za njih je čista detoksikacije čajevima, povrćem, voćem i posnim mesom.

Nakon nedelju dana "resetovanja" organizma i izbacivanja nakupljenih otrova, trebalo bi postupno i u malim količinama da uvode ugljene hidrate koji ih najviše goje. Jedni su od onih koji teško izdrže na dijeti, a dobro je da s njima istovremeno mršave partner ili prijatelj radi podrške.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA