≫ 

Sedela je u crkvi, videla devojke u helankama i ostala užasnuta: Pomislite na majke i sinove koji moraju da gledaju vašu zadnjicu sledeći put kada obučete helanke

Ipka, nisu se svi složili sa njenim mišljenjem

  • 1

Dok je prisustvovala misi na Nort Dam univerzitetu, Merijen Vajt videla je nešto što ju je užasnulo: helanke.

Grupa devojaka, utegnutih u helanke, sedela je ispred nje i njene porodice.

- Pomislila sam na sve muškarce oko nas i iza nas koji nisu mogli da se odupru prizoru. Moji sinovi znaju da nije u redu odmeravati i buljiti u žensko telo - posebno kada su u mom prisustvo (a nadam se i kada nisam tu). Nisu buljili, niti komentarisali kasnije. Ali teško da su te izbačene zadnjice promakle bilo kome. Nisam želela da ih vidim - ali bilo ih je teško izbeći, napisala je u otvorneom pismu koje je objavljeno u studentskim novinama univerziteta.

Merijen je poslala molbu studentkinjama da "na trenutak pomisle na majke sinova sledeći put kada krenu u kupovinu, i odaberu farmerke.

Zapravo, poslala je još jedan predlog. Poželela je da sve devojke koje idu na ovaj univerzitet jednostavno odluče da prestanu da nose helanke.

Foto: Profimedia

Međutim, njena molba izazvala je potpuno suprotan efekat.

Na njene žalbe odgovorilo je na hiljade studentkinja koje su jasno stavile do znanja da nemaju nameru da prestanu da nose helanke.

Debata o tome da li je primereno nositi opremu za trening van teretane besni već godinama.

Brojne gimnazije širom sveta odgovorile su na ovu kontroverznu debatu tako što su poslednjih godina zabranile nošenje helanki.

Međutim, koledži su u najvećoj meri ostali neodlučeni i nisu zauzimali strane po ovom pitanju.

U svom pismu, Merijen opisuje helanke kao problem koji samo devojke mogu da reše.

Foto: Pixabay.com

Prikaz žene u filmovima i spotovima otežava religioznim majkama da "uče sinove da su žene nečije ćerke i sestre" i da bi ih trebalo tretirati sa poštovanjem.

Iako je priznala da su udobne, Merijen dalje objašanjava i da se nošenje helanki ne razlikuje puno od šetanja bez odeće.

Na ovo pismo odgovorili su i muškarci koji tvrde da su nepravedno optuženi i predstavljeni kao predatori, kao i da studenti znaju da se ponašaju i da su u stanju da se prema ženama odnose sa poštovanjem, bez obzira na to šta nose na sebi.

A ubrzo se pojavilo i pismo još jedne majke koja je Merijen pokušala da objasni i drugu stranu medalje koju je okačila na svoje grudi:

- Ženama su muše grudi i trbušnjaci seksi. Logikom pisma koje smo svi videli, svaki muškarac koji u parku skine majicu dok se bavi nekim sportom bi trebalo da se stidi sebe, i njegova majka ga nije vaspitala kako treba jer svojim telom iskušava moju ćerku".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Jeretik

    1. april 2019 | 15:30

    Sledeći put po rajskoj modi, samo smokvin list, kao Adam i Eva,bogomoljka bi onda trebala biti zadovoljna?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA