Tamara Novaković je Miss Planet Serbia i otkriva kako je bilo takmičiti se za titulu Miss Planet u Kambodži

Pod nazivom "Jorgovanska noć" održaće se prvo polufinalno takmičenje za izbor Miss Srbije 2019 u Kučevu u okviru tradicionalne manifestacije "Homoljski motivi", a pred sam događaj pričali smo sa Miss Planet Serbia, Tamarom Novaković

  • 1

O tome i kakve utiske nosi iz Kambodže sa takmičenja Miss Planet razgovarali smo sa Srpskom predstavnicom Tamarom Novaković Miss Planet Serbia.

1. Gde se održalo takmičenje za Miss Planet i šta predstavlja titula Miss Planet?

Foto: Promo

Takmičenje je održano u Kambodži. Pripreme su trajale dve nedelje i veći deo tog vremena smo proveli u Pnom Penu, glavnom i najvećem gradu Kambodže. Takmičenje Miss Planet je posvećeno zaštiti planete Zemlje, životne sredine i promociji prirode. Shodno tome, u toku takmičenja smo posetili školu lokalnih studenata i vojske gde je svaka od devojaka, delegata takmičenja, posadila po jedno “drvo života“.

2. Kakve aktivnosti ste imale u toku dana?

Svaki dan smo imale jedan deo standardnih obaveza vezanih za vežbanje koreografije, dosta fotografisanja i snimanja video materijala za oficijalno takmičenje, u vezi sa promocijom prirode, kulture i turizma Kambodže. Pored toga, imale smo i dosta jednodnevnih izleta u obližnja i istorijski značajna mesta. Posetile smo najveći svetski verski kompleks hramova Angkor Vat, sagrađen u 12. veku, a nalazi se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine. Anđelina Džoli je snimala filmove ovde, a ona je i zaštitno lice Angkor Vat-a. Imale smo priliku da vidimo mnogobrojna arheološka nalazišta kao i da posetimo najveću dečiju bolnicu.

3. Kakvi su tvoji utisci o takmičenju i da li si zadovoljna?

Foto: Promo

Najlepši osećaj mi je bio kada smo se predstavljali u našim nacionalnim nošnjama. Ja sam nosila nošnju Istočne Srbije, a nakon toga su se sve devojke slikale u lokalnoj Kmerskoj nošnji. Prezadovoljna sam organizacijom takmičenja, pre svega činjenicom da sam dobila priliku da kao ambasador lepote predstavim svoju zemlju u svetu. Na tome bih se zahvalila kompaniji Miss Yu, organizaciji Miss Srbije i gospođi Vesni Jugović. O tome kakav sam utisak ostavila na takmičenju i kakve sam pozitivne komentare dobila nakon takmičenja od organizatora i žirija, najbolje goviri činjenica da je vlasnik licence i organizator takmičenja Miss Planet izrazio želju da prisustvuje ovogodišnjem izboru za Miss Srbije i da se upozna sa svim kulturnim, istorijskim i tradicionalnim običajima Srbije koje sam ja predstavila u Kambodži.

4. Možeš li da nam kažeš kakvi su tvoji dalji planovi u ovoj godini?

Pre svega bih istakla da sam kao Miss Planet Srbije postala zaštitno lice mog grada Kučeva i manifestacije „Homoljski motivi“. Tradicionalni izbor pastirice (devojke u narodnoj nošnji) je evoluirao u polufinalni izbor za Miss Srbije, pod nazivom „Jorgovanska noć“. Manifestacija „Homoljski motivi„ se tradicionalno održava,ove godine 52.put po redu i traje četiri dana. U okviru manifestacije, 31. maja biće održano prvo polufinalno takmičenje izbora za Miss Srbije za ovu godinu. Devojka koja pobedi na ovom polufinalnom takmičenju plasiraće se direktno u finale izbora za Miss Srbije.

U okviru same manifestacije, priključili smo se Projektu Srbija zemlja Jorgovana tvorca Vesne Jugovic de Vinča, čiji cilj je da Srbija u svetu postane prepoznatljiva po dolinama Jorgovana, te će tako i naše takmičarke u Kučevu zasaditi svoj jorgovan.

5. Koju ulogu ćeš imati na ovoj manifestaciji, pošto si nam rekla da si zaštitno lice manifestacije i grada Kučeva?

Foto: Promo

Moj zadatak je da u toku cele godine promovišem vrednosti i tradiciju svog kraja, grada Kučeva i same manifestacije, promovišem i predstavljanje tradicionalne kuhinje Homolja, starih zanata, homoljskih tradicionalnih igara, radova domaće radinosti kao i izvanrednih oblika narodne muzičke tradicije. Manifestacija „Homoljski motivi“ je najpoznatija turističko-kulturna manifestacija u opštini Kučevo, koja je odavno dobila republički značaj. Reč je o jedinstvenoj smotri stvaralaštva Istočne Srbije. Veoma sam uzbuđena i sa nestrpljenjem očekujem da izaberemo devojku koja će. pored polufinalne titule i direktnog plasmana u finale takmičenja Miss Srbije. postati novo zaštitno lice manifestacije „Homoljski motivi“ i grada Kučeva. Tradicionalno se očekuje velika posećenost manifestacije.

Shodno tome bih pozvala sve koji su u mogućnosti da dođu i prisustvuju manifestaciji kao i sve devojke koje su zainteresovane da pošalju svoje prijave putem https://www.facebook.com/Miss-Serbia-357214890995498/ ili na mail prijavemis.srbije@gmail.com.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sladja

    16. april 2019 | 16:08

    Prelepa je! Sigurno pobeđuje neka joj je sa srecom!💙

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA