≫ 

Halima je prva žena u burkiniju na naslovnoj stranici najpoznatijeg magazina posvećenom kupaćim kostimima (FOTO)

Pokrenula je revoluciju

  • 16

Halima Haden je prva žena koja je nosila burkini na stranicama magazina Sports Illustrated koji je posvećen kupaćim kostimima.

Halima, poreklom iz Somalije, rođena je u izbegličkom kampu Kakuma u Keniji, a sa sedam godina s roditeljima se preselila u Sjedinjene Američke Države.

Pre dve godine bila je prvi model koji je nosio hidžab na naslovnicama Voguea Arabia, Allurea i britanskog Voguea. Fotografije iz Sports Illustrateda snimljene su u Keniji, a autor je fotograf Yu Tsai.

 

- Mlade žene koje nose hidžab trebale bi da imaju modele u svakoj industriji na koje se mogu da se ugledaju. Danas viđamo političarke, poslovne žene, novinarke i druge uspešne žene kako nose hidžab i to je poruka koju treba slati, rekla je za BBC.

"Reakcija na fotografije bila je neverovatna i tako sam počašćena što je Sports Illustrated odlučio da pokaže lepotu koju poseduju čedno odevene žene", dodala je.

Dok jedni hvale potez magazina, drugi su ga napali da je pokleknuo pod "islamizacijom Amerike".

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

The best accessory this holiday season? A big smile... or better yet a fabulous piece of jewelry from @tiffanyandco! Thank you @shaymitchell for the bracelet - I’m obsessed. #ATiffanyHolidayОбјава коју дели Halima (@halima) дана

 

Burkini je prva dizajnirala Australijanka Aheda Zaneti 2004. godine, a kako je napisala za Guardian, želela je da ženama da slobodu, a ne da im je oduzme.

- Kada sam ga nazvala burkini, nisam želela da kažem da je to burka za plažu. Burka je za mene samo reč. Dizajnirala sam kupaći kostim i morala sam da na brzinu smislim nešto, napisala je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D'Mitar

    1. maj 2019 | 18:32

    Jel se ta sunča i kupa u tome skafanderu? Manje odeće na sebi imaju rudari kada idu u rudnik i astronauti u svemiru nego ta na plaži. Mogla je još i neku bundu ogrnuti pa se i u njoj sunčati i kupati.

  • i?

    1. maj 2019 | 20:48

    Zar sad treba reci kako je ovo ok, normalno, cool? Nije. Isto kao sto nije ni ono kad polugole pokazuju zad..ice. Strasno je u sta su se zene pretvorile i sta su sebi dozvolile. Nase bake su imale dostojanstvo. Mi smo ga se odrekle. Uzas!

  • Sro volim sto sam primitivan

    1. maj 2019 | 20:42

    Obuces odelo za ronjenje i gde problem?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA