≫ 

"Osećala sam se kao čudovište, plašila sam se da izađem iz kuće"

Jedna žena potpuno iskreno govori o godinama borbe sa aknama i psihološkom triku koji ju je izvukao iz depresije.

  • 3

Dvadesetdvogodišnja Ebi je šminkerka koja se od 15. godine bori sa cističnim aknama, agresivnim oblikom bubuljica, koje su joj odredile dalji tok života i naterale da se kreće samo pod teškom šminkom, što ju je ubrzo dovelo do paničnih napada i depresije.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Abs 🌈💘 (@abbiebull_) on

U nameri da prevaziđe problem posetila je nekoliko psihologa, koji su je ubeđivali da dermatološki problem nema veze sa depresijom.

"Svaki put kada je trebalo da izađem isprobala bih neku novu šminku nadajući se da će što bolje da pokrije akne. Nikada se nisam osećala sigurno u svojoj koži, posebno kada sam gledala koliko čistu i lepu kožu imaju druge devojke u mom okruženju. Počela sam da se zatvaram u kuću, a ako bih baš morala da izađem to nikada ne bi bilo bez šminke. Nikada! Posebno ako bih znala da ću naleteti na određene ljude", ističe u svojoj ispovesti.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Abs 🌈💘 (@abbiebull_) on

Kako bi pomogla sebi i drugima odlučila je da, osim mejk-ap trikova, otkrije i različite psihološke trikove kojima će pobediti depresiju i ponovo zadobiti samopouzdanje. Tako je i došla na odluku da pobedi svoj najveći strah i izađe u javnost bez šminke.

Odlučila je da otvori svoj YouTube kanal, a projekat joj je izazivao neverovatan psihološki pritisak, pa kad god bi uključila kameru i uperila je u svoje nenašminkano lice, briznula bi u plač.

"Svaki put kada objavljujem fotografiju na Instagram ili pokazujem novi trik u šminkanju osećam se kao prevarant. Savršeni prevarant ispod kog se nalazi čudovište", kaže i nastavlja - "Prvi put kada sam objavila fotografiju bez trunke šminke osetila sam se 20 kilograma lakše"

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Abs 🌈💘 (@abbiebull_) on

Oplkada koju je Ebi želi da dobije protiv same sebe bila je da provede jednu noć u provodu sa prijateljima bez trunke šminke, a to se ispotavilo sa kao snažna poruka svima onima koji pate od agresivnih oblika akni i ozbiljnih psihičkih problema koje one izazivaju.

"Shvatila sam da me zapravo niko nije gledao zbog čega sam mogla da uživam u provodu, bez straha da će me neko odmeravati, bez stida, bez osećaja da sam čudovište. I želim da u to poveruju svi oni koji se suočavaju sa istim problemom", nastavlja.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Abs 🌈💘 (@abbiebull_) on

Inače, rezultati nedavno sprovedenog istraživanja medijske kuće BBC pokazuju da čak 75 odsto dermatologa u Britaniji nema pristup evidenciji i statistikama ljudi sa ovim problemom kako bi bili potpuno sigurni u kojoj meri dermatološki problemi imaju veze sa psihološkim poremećajima.

VIDEO: Zašto volimo da gledamo ceđenje bubuljica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goca

    8. maj 2019 | 08:54

    Obicno budu policisticni jajnici.

  • Filip

    8. maj 2019 | 08:19

    Bitno je da si stavila brnjicu to te ulepsava

  • Јасмина

    8. maj 2019 | 10:22

    И те како има везе са психичким стањем особе.Снажан стрес је најчешће узрок појавама попут акни и флека по лицу...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA