Sasvim slučajno je otkrila nešto neverovatno: Svaka žena ima ovo na levoj dojci i desnom zglobu ruke

Da li i vi imate pegice na desnom zglobu i levoj dojci?

  • 1

Možda vam zvuči nemoguće, ali jedna bizarna legenda kaže da svaka žena ima pegice na ručnom zglobu.

Kako tvrde mnogi ljudi na internetu, pored pegica na desnom zglobu, svaka žena ima i pegice na levoj dojci.

Novinarka portala Metro.co.uk proverila je ove tvrdnje sa nekolicinom prijateljica i došla do zaključka da je ova teorija istinita.

Ovo nije bio nikakav naučni eksperiment, ali je zbunjujuće.

Pegice dekolte Foto: Shutterstock

Ovaj fenomen primetili su mnogi do sada, pa ćete na Tviteru pronaći mnogo objava sa ovim tvrdnjama, ali i naravno onih koje tvrde da nemaju pegice na desnom zglobu i levoj dojci, ali za svaku stvar postoje izuzeci zar ne?

U anketi koju je sprovela novinarka pomenutog portala na Tviteru 100 odsto žena joj je potvrdilo da ima pegice na tim mestima.

Čak je i plastični hirurg Pol Banvel potvrdio da je od poslednjih 50 pacijentkinja koje je pregledao njih 90 odsto imalo pege na levoj dojci.

Pegice predstavljaju veliku koncentraciju melanina, smeđeg pigmenta na koži. Kada ih izlažete suncu one postaju tamnije.

-Pegice se pojavljuju na delovima tela koji su izloženiji suncu, kao što su lice, ruke, ramena, dekolte. Ne postoji objašnjenje zašto je to tako. Možda je najlakše objasniti ovaj fenomen činjenicom da su pegice vrlo uobičajna stvar na koži svakog čoveka, rekao je dermatolog Kler Morison.

(Telegraf.rs/ metro.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA