12 saveta koji će biti zlatna vredni svakoj devojci koja želi da pušta kosu

Ako ste odlučili da puštate kosu, onda morate znati ove stvari...

  • 0

Ne želimo da vam uništimo snove, ali mislimo da ste svesni da duga kosa ne može porasti preko noći. Kosa obično raste do 1cm mesečno, pa čekanje duge kose znači i strpljenje.

Međutim, u tom procesu morate voditi računa o kvalitetu kose, kako bi ona što brže i kvalitetnije rasla.

1. Morate često da se šišate

Verovali ili ne, ali u procesu puštanja kose najvažnije je da se redovno šišate. Dakle, ne smete pustiti da prođe šest meseci tokom kojih će se vaši pramenovi iskrzati, pa samim tim ni duga kosa neće ličiti ni na šta.

2. Koristite puno balsama za kosu

Svaki put kad perete kosu stavite i balsam. Farbanje i feniranje isušuju kosu koja na krajevima postaje jako tanka. Zato je važno da je konstantno hranite vitaminima i nadomešćujete proteine.

3. Nemojte je šamponirati svaki dan

Svrha šampona je da skine prljavštinu sa sklapa, ali većina njih je puna grubih sapuna i sulfata zbog čega skidaju prirodne masti sa vaše glave koje su vam potrebne za rast kose. Stoga kada birate šampon birajte onaj sa sulfate-free formulom.

Lepotica, devojka, lepa, kosa, duga, nega, lepota Foto: Pixabay

4. Isperite šampon hladnom vodom

Na kraju pranja kose, obavezno pustite hladnu vodu koja će poboljšati cirkulaciju, pa samim tim i podstaći brži rast kose.

5. Koristite pakovanje jednom nedeljno

Ako je vaša kosa do ramena ili duža, znači da je 2 do 3 godine stara i zahteva mnogo više vitamina od balsama. Tu uskaču pakovanja koja bi obavezno trebalo da koristite barem jednom nedeljno.

6. Češljajte se nežno

Agresivno češljanje fizički oštećuje kosu i negativno utiče na njen rast. Ako osetite da vas boli teme posle češljanja znači da ste bili previše grubi.

Lepotica, devojka, lepa, kosa, duga, nega, lepota Foto: Pixabay

7. Spavajte na svilenoj jastučnici

Ako se probudite sa potpuno drugačijom frizurom od one koju ste imali pre spavanja i izlomljenom kosom, vaša jastučnica je glavni krivac. Stoga se prebacite na satensku ili svilenu jastučnicu koja će biti najbolji prijatelj vaše kose.

8. Ne umotavajte kosu u peškir

Motanje mokre kose u peškir i te kako utiče na njeno lomljenje i oštećivanje, a sve te sitne dlačice se motaju u konac od peškira te ih on suptilno čupka i oštećuje.

kosa zenska kosa fen za kosu foto: pixabay.com

9. Promenite frizuru

Imajte na umu da kosa neće brže rasti ako je svaki dan vezujete u rep ili punđu. Potrebno je da često menjate frizuru i vodite računa da vam kosa uglavnom bude puštena jer ćete tako i ubrzati njen rast i izbeći lomljenje.

10. Blajhanje bolje ne

Svaki put kada blajhate kosu, posebno ako imate taman pigment, otvaraju se nove pukotine u dlaci, što znači da će kosa brže da ošteti i izgleda kraće.

duga kosa devojka lepa foto: pixabay.com

11. Ne koristite gumice za kosu

Najveći neprijatelji kvalitetne kose. Umesto gumica koristite štipaljke ili ukosnice za kosu.

12. Odmorite od pegle ili figara

Ne moramo ni da vam kažemo koliko toplota uništava kosu. Ako već morate da koristite neki od ovih proizvoda neka to bude minimalno jednom mesečno. Što je zdravija kosa, to će brže rasti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA