≫ 

Devojka (19) krenula na rigoroznu dijetu jer su je vređali: Bila je na ivici smrti, a sada ima poruku za sve koji planiraju da gladuju

Bolovala je od sniženog novoa fosfora u krvi, a potom je postala je dobila i bulimiju

  • 3

Kejtlin Horoks (19) iz Severne Irske skoro je umrla zbog rigidne dijete, kojoj se podvrgla nakon što su joj se rugali zbog izgleda. Za manje od šest meseci smršala je skoro 60 kilograma i završila u bolnici usled hipofosfatemije (snižen nivo fosfora u krvi).

Na proslavi uoči Božića, poznanik porodice Horoks uvredio je tinejdžerku rekavši da je ogromna i debela. Od tada je 19-godišnjakinja odlučila da krene na rigoroznu dijetu kako bi što pre smršala, prenosi "Dejli mejl".

- Stvarno su me povredile njegove reči. Ležala sam oko četiri sata i plakala, pokušavajući da spavam. Onda sam odlučila da ću dati sve od sebe kako bi izgubila telesnu masu - rekla je Kejtlin.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Caitlin Horrox (@kaykayhorrox) дана

 

Usled što su primetili da devojka rapidno gubi kilažu, stizale su joj brojne pohvale rodbine i prijatelja, a nije obraćala pažnju na činjenicu da joj je zdravlje ugroženo.

Umesto potrebnih 1.500 kalorija dnevno, devojka je unosila 700. Nekoliko meseci kasnije, kad bi se desilo da unese više od toga, njeno telo uopšte ne bi apsorbovalo hranu i odmah bi dobijala nagon za povraćanjem.

Jednog dana je završila u bolnici zbog hipofosfatemije, što je bilo i uzrok čestog povraćanja.

- Nisam razmišljala o negativnim posledicama. Samo sam upropastila zdravlje - priznala je kasnije devojka.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Caitlin Horrox (@kaykayhorrox) дана

 

Kejtlin je, osim toga, postala i anemična, a patila je i od bulimije.

- Majka me nikada nije videla u lošijem izdanju. Prošla je rukom kroz moju kosu koja je počela da opada - rekla je devojka.

Lekari su upozorili tinejdžerku da će, ako ukoliko ne bude imala izbalansiranu ishranu, živeti samo nekoliko meseci.

Kejtlin je pre bolesti na Instagramu imala 13.000 pratilaca. Dobijala je stotine zadivljujućih komentara, svi su hvalili njen brzii gubitak težine, ne znajući koliko je to opasno po njeno zdravlje.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Caitlin Horrox (@kaykayhorrox) дана

 

Danas strogo vodi računa o ishrani i više ne drži bespotrebne dijete, već se bavi fizičkom aktivnošću, a u tome joj pomaže i njen 21-godišnji dečko Majkl, koji se zajedno sa njom rekreira.

Mlada Irkinja ima poruku za sve one koji požele da drže bespotrebne dijete i da gladuju, da to ne rade kako ih ne bi zadesila njena sudbina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    11. jun 2019 | 08:45

    pomisli covek iz teksta da ce videti neku novu Angelinu kad ona i dalje ogromna sa 60 kg manje... pa da ih je izgubila za godinu ne bi se razbolela

  • Nale

    11. jun 2019 | 09:29

    Ova devojka izgleda veoma neuravnotezeno i nije uopste ona primer za pisanje o ovakvim poremecajima,her ocigledno ima dosta problema i bez toga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA