Oporavite svoja stopala i spremite ih za plažu uz pomoć 2 jeftina sastojka (VIDEO)

Pripreme za plažu svakako podrazumevaju i pripremu stopala

  • 0

Iako sada možda nemate taj osećaj, leto nam je ipak “pred vratima” što znači da ćemo brzo uskočiti u sandale ili papuče i pokazati svoja stopala svetu.

Ako smo ih preko zime možda zanemarile, onda je velika verovatnoća da je njihova koža gruba, suva i tvrda, tu su možda i pukotine na petama. Naravno da uvek možemo otići kod kozmetičara, ali zašto bismo kada možemo to uraditi same kući i to uz samo 2 sastojka?

Noge, Stopala, Depilacija

Foto: Pixabay.com

Mnogi se kunu u ovaj "lek" za stopala, a sastoji se od dva sastojka koja obično uvek imamo kod kuće. Pogledajte kako možete napraviti fantastičnu mešavinu od koje će vam stopala izgledati sjajno.

Potrebno vam je: 2-4 šoljice mleka, šaka sode bikarbone i veliki lavor, dovoljno veliki da u njega istovremeno stanu obe noge.

Zagrejte mleko, pazite da ne bude prevruće. Možete koristiti dve do četiri šoljice, u zavisnosti od veličine lavora, veličine stopala i količine mleka koje imate kod kuće. Sipajte mleko u lavor. Važno je da je lavor toliko veliki da oba stopala istovremeno stanu u njega i mogu biti sa svih strana potpuno uronjena u tečnost.

Natapajte prste u mleku oko pet minuta, a potom uzmite soda bikarbonu. Lagano pospite kupku. Dodajte šaku sode bikarbone u mešavinu. Dobro namočite kožu na delovima gde je tvrđa ili deblja – posebno donji deo peta i područje ispod prstiju. Masirajte tečnošću ta područja, naravno, slobodno koristite i ruke ako je potrebno.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA