≫ 

3 stvari koje vas sprečavaju da skinete šlauf sa stomaka i da ovog leta izgledate savršeno

Nikada ne biste pomislili da vas baš ove stvari sprečavaju da smršate

  • 2

Ponekad je skidanje viška kilograma teško čak i ako poboljšate ishranu i ako se aktivno bavite fizičkom aktivnošću otežano. Premostite još tri prepreke i više nećete imati šlauf oko stomaka.

Teri-En Nans, stručnjak za ishranu, je otkrila da postoje tri stvari koje mogu da spreče ravnomerno gubljenje kilograma.

Da biste smršali i imali "pločice" na stomaku potrebno je da izbegavate sledeće stvari.

Stres

Ukoliko se osećate uznemireno i ako ste anksiozni imate veću verovatnoću da se ugojite.

- Stres upravo može da izazove nakupljanje masnoće na vašem stomaku - kaže Teri-En i dodaje da se to dešava zahvaljujući lučenju kortizola, hormona koji se luči kao odgovor na stres.

Što se psihosomatike tiče, mnogi ljudi su skloni grickanju kada su pod stresom, a zdravstvene ustanove upozoravaju da organizam koji je uznemiren stvara pojačanu želju za slatkišima.

Dijeta, mrsavljenje, goslimmer

Foto: Promo

Nadutost

Ukoliko želite da imate ravan stomak, najbolje bi bilo da izbegavate unošenje namirnica koje su teške za varenje i koje izazivaju nadimanje. Ovo stanje često izazivaju gazirani sokovi, prženo meso i slatkiši.

Ipak, ako unesete nešto od ovoga važno je da pijete puno vode kako bi poboljšali varenje.

- Pravilna ishrana koja uključuje namirnice pune vlakana, kao i vežbanje je siguran način da izbegnete nadutost - savetuje kako da izbegnete šlauf oko stomaka Teri-En Nant.

Menopauza

Ako prolazite kroz menopauzu, možda ćeta primetiti da je vaš struk širi nego pre. U tom periodu opada nivo estrogena,a povećava se količina enzima "Aldh1a3" što uslovljava nakupljanje viscelarne masnoće.

- Kako starimo, naš metabolizam se usporava i mnogo teže obrađuje masti, čime se postiže njihovo nakupljanje u telu, a pogotovo u predelu stomaka - objašnjava Teri-En.

(Telegraf.rs / dailystar.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    23. jun 2019 | 14:10

    Kod mene je očigledno ovo treće 😭. Nije mnogo ali se teže skida.

  • Pera

    23. jun 2019 | 16:16

    Kod ove moje izgleda da je drugi put u pubetetu i to 50 godina nisam znao da puberzet i memo pauza su isto nema razlike...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA