Ako se budete brijali na ovaj način dlačice na nogama vam neće rasti tako brzo

Ako ste i vi jedna od onih devojaka koja muku muči s dosadnim dlačicama koje se pojavljuju dan nakon brijanja nogu - na pravom ste mestu

  • 0

Postoji par jednostavnih koraka koji će vam pomoći da se brijete što ređe.

Započnite s toplom kupkom koja će proširiti vaše pore, a nastavte s ovim najjednostavnijim pililngom na svetu.

Brijanje nogu gotovo je svakodnevni ženski ritual koji većini žena predstavlja pravu noćnu moru, naročito u letnim mesecima. Kako bi ovoga leta duže uživali u predivnom osećaju glatkih nogu, otkrivamo vam pet jednostavnih trikova koji će vam pomoći u tome. Kad kažemo jednostavnih, stvarno to i mislimo.

Kupka

Ako želite da vaše dlačice što ređe rastu, vrlo je bitno da ih obrijete što bliže korenu. Kupanjem u toploj vodi pripremićete svoju kožu za brijanje jer će omekšati kožu i otvoriti njene pore. Na taj način će se vaše dlačice "osloboditi" pa ćete ih brijati što bliže korenu.

Piling

Jedan od trikova uz koje ćete se britvicom približiti korenu dlačica je i onaj da pre brijanja napravite piling - i to vrlo jednostavan. Reč je o pilingu s morskom soli koja će ukloniti mrtve ćelije s površine kože koje smanjuju delotvornost brijanja žiletom. Postupak nanošenja je sledeći: na mokre noge nanesi šaku morske soli i kružnim pokretima trljaj kožu.

Depilacija, Krema za depilaciju, Nega nogu, Glatke noge Foto-ilustracija: Profimedia

Pena (gel) za brijanje

Nakon kupke na noge nanesite penu ili gel za brijanje koji će zadržati vlagu na koži i tako vam omogućiti da dlačice obrijete bliže korenu. Osim toga, pene i gelovi za brijanje sadrže hranljive i umirujuće sastojke koji hrane i umiruju kožu već za vreme brijanja.

Pronađite pravi brijač

Jednokratni brijači s jednom oštricom možda i jesu povoljno rešenje kad ste van kuće, ali izbegavajte tu opciju kad god je to moguće. Osim što će iziritirati vašu kožu, ove britvice teško će ukloniti sve dlačice pa je velika verovatnoća da ćete već sutra ponovno brijati noge.

Smer brijanja

Ako imate naviku da brijete svoje noge u smeru rasta dlačica - vreme je da to promenite! Naime, smer brijanja je vrlo bitan za dalji rast dlačica. Brijanjem u suprotnom smeru od rasta dlačica oštricom ćete se približiti korenu i tako dobiti na vremenu pre nego što ponovno narastu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA