Suve, ispucale i mrtve vlasi: Kako oporaviti kosu posle mora

Nekoliko korisnih saveta i ekonomičnih recepata vratiće vašoj oštećenoj kosi sjaj

  • 1

Morska voda i neprestano izlaganje suncu u velikoj meri oštećuje vlasi. Krajevi su ispucali i suvi, kosa izgleda mrtvo i gotovo je nemoguće ukrotiti je.

Srećom, postoje vrlo jednostavni način da nahranite kosu, vratite joj sjaj i učinite da ponovo izgleda zdravo.

Kosa, Frizura, Letovanje, More, Plivanje, Bikini, Plaža, Foto-ilustracija: Profimedia

Birajte blage šampone

Blagi šampone poput bebi šampona ili prirodnih poput koprive najviše prijaju oštećenoj kosi, pogotovo nakon mora. Sprečavaju njeno dalje isušivanje i regenerišu je. Dobar trik jeste da koristite što hladniju vodu kako bi dlaka povratila prirodan sjaj.

Dubinsko pranje

U većini frizerskih salona ponudiće vam uslugu dubinskog pranja kose, a ovaj tretman možete sprovesti i sami kod kuće. Izaberite neutralan šampon, nanesite na mokru kosu i 15 minuta masirajte vlasište. Sačekajte 10-minuta, pa ponovite proces. Ispretite, a zatim sve ponovite još jednom. Pauzama između pranja dozvolili ste vlasi da se otvori a prljavština se detaljno ukloni.

Pranje kose, kupanje, tuširanje Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Obogatite pakovanje

U balzam ili pakovanje za kosu dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja. Ne brinite, lako ćete ga isprati. Ovo ulje bogato je vitaminima E i A, kao i antioksidantima koji pomažu da dlaka postane jača i sjajnija. Ako imate malo vremena, napravite masku za kosu od meda i maslinovog ulja: na 1 kašiku meda dodajte 2 kašike ulja i mešajte dok smesa ne postane glatka. Stavljate je svaki put pre pranjakose i držite minimum dva sata.

Skratite krajeve

Svaki profesionalac će vam reći da je ovo obavazan korak ka oporavku oštećene kose. Veliki broj žena odbija da skrati kosu (jer su konačno dobile prirodno senčenje pramenova), dobra vest jedste da je dovoljno da odsečete svega dva santimentra, onaj deo kose koji je najoštećeniji. Bonus je što ćete na ovaj način podstaći brži rast vlasi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA