Dve proste stvari koje radim svaki dan kako bih svoju kožu zaštitila od užasnog zagađenja i starenja

U Srbiji je upaljen crveni alarm jer je vazduh već danima izuzetno zagađen i nezdrav za ljude, ali za razliku od mnogih drugih koji zbog toga paniče, ja imam savršen recept koji moju kožu čini imunom na sve prljavštine u vazduhu

  • 2
Beograd, zagađenje vazduha Foto: A. Nalbantjan, Shutterstock

Zagađenje vazduha uopšte nije naivna stvar jer negativno utiče na naše zdravlje, ali i kožu i može da učini da ona izgleda mnogo starije nego što je to zapravo slučaj.

Iako bi najbolje bilo izbegavati izlaske kada je visoko zagađenje vazduha, neke obaveze, kao što je fakultet ili posao, je nemoguće izbeći.

Stepen zagađenosti vazduha varira tokom dana, a najlošiji vazduh udiše se u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima, od ponoći pa do 9 sati, ali zahvaljujući novoj rutini koju sam otkrila, više ne moram da gledam na sat, niti da razmišljam o mogućim štetnim posledicama po svoju kožu dok u strahu sedim i čekam da se stvari poprave.

Vichy Slow Age Foto: Vichy

Najbolje od svega, moja rutina je toliko prosta da svaka devojka može da je prekopira i tako svoju kožu zaštiti od štetnog uticaja zagađenja i preranog starenja - i pritom vodi život onako kako ona želi.

A za mene nema ničeg goreg od nametnutih zabrana i ograničavanja.

Jasno mi je da ću kroz život ipak morati da se prilagođavam mnogim stvarima, poslu, porodici i prijateljima, ali isto tako, veoma mi je važno da ja ostanem ja.

Ipak, sa nekim stvarima nisam spremna na kompromise, a to se posebno odnosi na moju kožu.

Svesna sam koliko zagađenje negativno može da utiče na nju, koliko je kasni izlasci umaraju i da će ona neminovno stariti.

Vichy Slow Age Foto: Vichy

Ali, isto tako, znam da je ključ njenog zdravlja i mladalačkog izgleda u mojim rukama i zato je rutina koja podrazumeva Vichy Slow Âge liniju proizvoda moja prva i najvažnija linija njene odbrane.

Ne samo da Slow Âge proizvodi usporavaju starenje i koriguju tanke linije koje se pjavljuju na koži, već je štite i od nedostatka elastičnosti i punoće.

Drugim rečima, to je moj štit od svega onoga što negativno može da utiče na kožu - neprospavanih noći, loše ishrane, stalne jurnjave, stresa, ali i svih štetnih čestica koje se trenutno nalaze u vazduhu koji udišemo i koji dodiruje moju kožu.

Cela kolekcija se sastoji od 4 proizvoda koje možete da kombinujete od zavisnost od potreba, a ja trenutno koristim 3 koja najlakše mogu da uključim u svoju dnevnu rutinu, a da pritom ne gubim sate i sate pred ogledalom.

Čim ustanem, odmah nakon jutarnje kafe na lice nanosim kremu za dnevnu negu koja usporava znakove starenja u nastajanju i pritom sadrži zaštitni faktor 30 tako da je odličan izbor za celu godinu jer leti štiti od štetnih efekata UV zraka 365 dana u godini.

Zbog toga uopšte ne morate da razmišljate o tome koje je godišnje doba napolju i koju kremu ćete iz svog arsenala morati da koristite jer sada imate jednu koja vas štiti cele godine.

Vichy Slow Age Foto: Vichy

Uveče, pre nego što padnem u krevet na brzaka na lice nanosim noćnu Slow Âge kremu koja kožu obogaćuje kiseonikom i obnavlja kožu koja je ceo dan bila izložena prljavštini iz vazduha, klime, saobraćaja, bukvalno svega.

Vichy Slow Age Foto: Vichy

Za sve nepredviđene situacije tokom dana, u torbi uvek imam Slow Âge kremu koji uvek mogu da iskoristim kao bekap verziju u slučaju da sam zaboravila da ujutro nanesem kremu.

Ako baš želite da svojoj koži pružite maksimum, ili je ona u takvom stanju da joj je maksimum baš potreban, tu je i krema koja neguje područje oko očiju i brine se da svi znakovi starenja budu gotovo neprimetni.

Vichy Slow Age Foto: Vichy

Naravno, svesna sam da za nijednu ženu ne postoji magični štapić koji će njenu kožu i izgled prirodnim putem vratiti 20 godina u prošlost, ali za sada mi se čini kao da sam pronašla sledeću najbolju stvar.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natasa

    29. oktobar 2019 | 18:06

    Posto je upaljen crveni alarm zbog stepena zagadjenosti, koji je veliki moramo se i zastititi. Zagadjenje negativno utice na disajne organe i na nasu kozu koja je sve vise ugrozena. Da bi se zastitili od zagadjenog vazduha dok boravimo u stanu ili kancelariji najbolje je i najjednostavnije resenje preciscivac vazduha. Vrlo efikasan i jednostavan za rukovanje a prostor u kome boravimo cist bez ikakvih cestica, i necistoca. Zato sam zahvalna pro100 i na svez vazduh kao u planini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA