• 2

Izlečila je ekcem na jednostavan način nakon što joj kreme i kortikosteriodi nisu pomogli

Holi Brum ceo život je živel u agoniji koju joj je od života napravio ekcem

  • 2

Još sa dve godine Holi Brum je dijagnostifikovan ekcem, zajednički naziv za grupu upalnih stanja kože koja je najčešće suva, crvena i izaziva svrab.

Sa pet godina je zbog ovog stanja bila hospitalizovana. Doktori su morali da joj vežu ruke kako se ne bi češala i pravila rane na koži.

Za lečenje je koristila oralne kortikosteriode koji su još više pogoršavali njeno stanje.

Nakon brojnih godina bezuspešnog lečenja Holi, koja sada ima 24 godine je rešila da prestane sa uzimanjem svih lekova odjedanput.

Iako joj se danas ekcem vraća s vremena na vreme Holi tek sada može da kaže da ovo stanje drži pod kontrolom.

- Ne želim da tvrdim da sam izlečila ekcem, ali sam pronašla način da ga kontrolišem i kosi se sa svim savetima koje sam dobijala od doktora, kaže Holi.

- Stres je najveći okidač za moje stanje atopijskog deramtitisa koji imam još od kako sam bila beba. Nakon napada ekcema koji se desio 2017. kada sam saznala da moja majka boluje od raka mozga čak 70 odsto tela bilo mi je prekriveno ekcemom, priseća se Holi koja je godinu dana nakon odlučila da ukine sve lekove i kreme i natera kožu da počne sama da proizvodi svoju masnoću.

U aprilu 2018. godine ukinula je kortikosteroide i nakon samo mesec dana njena kože je počela da se oporavlja.

Holi se tuširala jednom do dva puta nedeljno, redukovala unos vode u organizam i počela je da vežba.

Nakon tri meseca Holi je ponovo mogla da se vrati na posao i svom životu.

Svakome preporučuje da proba ovaj metod lečenja ekcema, a u velikoj Britaniji postoji velika onlajn zajednica koja se zalaže za ovakvo lečenje ekcema.

Video: Jezivo! Kao da mu se živo biće pomera ispod kože

(Telegraf.rs/B.K.)

Komentari

  • Драган

    Ој син кад је био око десет година имао је екцем на длановима са страшним сврабом.Био је код специјалиста и код нас и у Паризу .Успеха није било .Његова бака Лепа се сетила чаја од хајдучке траве.После другог трећег чаја ексцем је нестао .После се још понекад повратио али чај од хајдучке траве је био ефикасан .Сад већ деценијама нема ексцем а .Надајмо се да ће ово још неком помоћи .

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima