Sjajni trikovi za prikrivanje izrastka do sledećeg farbanja

Još je rano za farbanje, ali izrastak se i te kako vidi?

  • 0
farba za kosu foto: pixabay.com

Otprilike dve nedelje nakon farbanja kose pojavljuje se izrastak. Ipak, bilo bi previše štetno za kosu, a i za kućni budžet da opet posegnete za bojom.

I šta uraditi kako se izrastak ne bi video?

Postoje dva trika zavisno od toga da li je kosa svetlija ili tamnija, koji pomažu da izrastak toliko ne dolazi do izražaja.

Svetliji izrastak

Ukoliko ste se ofarbali u nijansu tamniju od prirodne, tada pomaže senka za oči u boji što sličnijoj prirodnoj boji kose. Nanesite je širom četkicom na izrastak i on se privremeno neće videti.

Tamniji izrastak

Ukoliko ste ofarbali kosu u nijansu svetliju od prirodne, tad posegnite za šamponom za suvo pranje ili običnim dečjim puderom. Jedno ili drugo posipajte po izrastku i protrljajte prstima ili nanesite širom četkom za rumenilo. Na kraju napravite frizuru koju ste planirali.

Još nekoliko saveta

U prodavnicama postoje i posebni preparati za prikrivanje izrastka, a lične na maskaru za trepavice. Proizvode ih u nekoliko boja, a prikrivaju izrastak od pranja do pranja kose.

Takođe, preliv za kosu je dobar izbor za sakrivanje izrastka, a osim toga će osvežiti i postojeću boju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA