≫ 

Ako je vaša novogodišnja odluka da postanete plavuša, onda pogledajte 10 inspiracija za farbanje

Nova godina, nova boja kose...

  • 3
Plavusa, plava zena, plava kosa Foto: Shutterstock

Želite da se ofarbate u plavo ili ste već plavuša, ali želite promenu? Cosmopolitan je za sve one devojke koje žele osveženje na Instagramu pronašao preko 11 inspirativnih tonova plave boje za kosu. Pored odličnih fotografija, pročitajte i savete kako da odaberete odgovorajuću boju.

1. Zlatnoplava kosa

Frizeri preporučuju toplu zlatnu med nijansu za kosu onim devojkama koje imaju maslinasti ton kože.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Jasmine Sanders (@goldenbarbie) on

2. Pepeljasto plava

Kolorista Niki Li savetuje da se u pepeljasto plavu farbaju one devojke čija koža ima hladnije podtonove. Morate voditi računa da izaberete stručnog frizera, jer se ova boja može lako upropastiti.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by LACY REDWAY HAIR ARTIST (@lacyredway) on

3. "Nirvana lajt" plava

Trendseterke obožavaju ovu nijansu plave. Nirvana lajt predstavlja nežniju, manje ekstremnu verziju tamnog korena kose i platinastih krajeva, koji su bili veliki hit prethodnih godina. Koren je i dalje tamniji od krajeva, ali sada krajevi imaju malo bolju dimenziju, boja ide od blede do zlatno plave boje, sve do krajeva.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Bryce Scarlett (@brycescarlett) on

4. Platinum plava

Ako želite da probate ekstreno plavu nijansu, ovo je boja za vas. Ona se tonira sa ljubičastim i plavim tonerima kako bi dobila taj pepeljasti izgled. Kako bi sprečili menjanje boje vaših srebrnih pramenova u mesing boju, kosu perite šamponom koji je isključivo namenjen za tu boju. Pitajte frizera za preporuku.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Kim Bonondona|NYC Hair Painter (@mane_champagne) on

5. Ledeno plava 

Ova bela nijansa plave sa sivim podtonovima izgleda prelepo, ali zahteva konstantno održavanje. Ako se odlučite za ovu nijansu, morate posećivati svog frizera na svake 4 nedelje, kako biste prefarbali izrastak. Dok ne dođe vreme za frizera, kosu morate prati specijalnim šamponom, kako biste sačuvali boju svežom.

6. Izblajhana kosa sa tamnim korenom

Nemojte misliti da samo zato što prirodno imate tamnu kosu, ne možete biti super plavi. Taman koren sa plavom kosom izgleda savršeno, ali morate biti spremni da se posvetite svojoj kosi.

Ako je vaša prirodna kosa ekstremno tamna, a želite da je ofarbate u svetlo plavu, moraćete često da posećujete frizera kako biste održavali kosu svežom.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Vanessa Hong (@vanessahong) on

7. Tamno plava

Ova nijansa plave je najlaša za održavanje. Boja je bež zlatna sa pepeljastim primesama. Izgleda prirodno na svakom tipu kože.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta) on

8. Plava kosa sa dubokim korenom

Za tamniji, svakodnevniji izgled tražite od stiliste da uradi niski plavi ombre na vašoj kosi. Kako biste pomogli vašoj plavoj kosi da traje što duže, ne perite kosu svaki dan i perite je što hladnijom vodom.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Kim Bonondona|NYC Hair Painter (@mane_champagne) on

9.Med plava

Ako tražite nijansu plave koja će biti popularna 2020. godine, našli ste je. U godini koja nam je pred vratima, devojke će se sve više okretati toplim, zemaljskim tonovima.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Nikki Lee | Hairstylist (@nikkilee901) on

10.Med plavi balajaž

Ako želite da budete plavi, ali da ne morate često da posećujete frizera, ova boja je stvorena za vas. Svetlo braon koren se gubi u med plavoj nijansi, koja ide do samih krajeva kose.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Kim Bonondona|NYC Hair Painter (@mane_champagne) on

11. Braon kosa sa plavim pramenovima

Želite da osvežite svoju tamnu kosu svetlijim pramenovima? Braon kosa, karamel ili med boja su savršene za spajanjem sa plavim pramenovima. Probajte, ako vam se svidi uvek možete postati 100% plavuša prilikom sledećeg farbanja.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by tauni dawson (@taunidawson) on

K.B.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    31. decembar 2019 | 16:49

    Ove dve zadnje su super,samo zene netreba da biraju sta je sada in ili trend nego ono sto im stoji uz ten lica i oblik glave a bogami i karakter😉

  • Sanja

    31. decembar 2019 | 17:28

    Frizeri valjda nikada vise nisu zaradjivali...a uskoro ce i vlasuljari kad zene ostanu bez kose dok isprobaju sve "tehnike"

  • Rj38

    31. decembar 2019 | 16:55

    Najlepsa je prirodno ledeno plava.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA