• 0

Pomoću jednostavnog testa sa čašom vode proverite u kojoj meri vam je kosa oštećena

Kosa je svakodnevno izložena brojnim faktorima koji je oštećuju

  • 0

Žene koje se farbaju i često izlažu kosu različitim tretmanima dobro znaju šta znači oštećena kosa.

Već samim pogledom na kosu možemo da znamo da li je i u kojoj meri je zdrava. Ipak, jednostavan test koji možete da uradite kod kuće otkriće vam u kojoj meri vam je kosa oštećena i da li treba ozbiljnije da se posvetite njenom oporavku.

Uz često feniranje, ispravljanje kose peglom, farbanje, pa čak i sušenje fenom, naša kosa počinje da se oštećuju pa čak i pre vremena.

Evo kako ćete da znate u kojoj meri vam je kosa oštećena, jednostavnim testom sa čašom vode.

kosa, frizura, zena, hair

Foto: Pixabay

Kada su vlasi oštećene i otvorene, kosa postaj porozna i upija tečnost kao sunđer. Tada voda, boja i proizvodi za kosu slobodno ulaze i izlaze iz vlasi.

Test s čašom vode je jedan od najjednostavnijih kako da proverite koliko vam je kosa oštećena i da li i dalje imate spoljašnji zaštitni sloj vlasi.

Isčupajte jednu vlas i stavite je u čašu vode. Ako je oštećena, upiće vodu, otežati i potonuti na dno. S druge strane, zdrava kosa neće upiti vodu i plutaće na površini.

Sakupite nekoliko vlasi svoje kose i provucite prste kroz njih, ako osećate da vam je kosa gruba, onda je definitivno i suva. To je znak da bi trebalo nešto da preduzmete inače ćete morati na ozbiljno šišanje.

Video: Nema koju boju ovaj frizer ne može da stvori

(Telegraf.rs/B.K.)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima