≫ 

Frizerka Jelene Karleuše otkriva tajnu savršene platinasto plave kose: Evo gde žene najčešće greše

Kako da postignete savršeno platinasto plavu kosu poput Jelene Karleuše?

  • 22
Jelena Karleuša foto: Nikola Tomić

Poznata beogradska frizerka Ljubica Mančić, koja stoji iza savršeno plave kose Jelene Karleuše već godinama, ekskluzivno je za "Telegraf" otkrila kako da postignete ovaj izgled.

Naime, Ljubica otkriva da farbe koje se kupuju po radnjama imaju smanjeni nivo amonijaka u sebi dok su profesionalne boje jače i vernije ispadne boja.

- Žene greše jer kada vide boju na kutiji misle da će to tako da ispadne i kod kuće. Ustvari veoma je bitna podloga - da li ima crveni pigment ili zlatni. Zato kada se farbate u platinasto plavu kod kuće, to uglavnom ispadne dosta blaže i žuće. Ujedno je i ženama dupli posao - boje ne prekrivaju sede, zato što su malo blaže i na kraju je dupla cena jer završe kod frizera - ističe u razgovoru za "Telegraf".

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by JELENA KARLEUŠA (@karleusastar) on

Platinasto plava kosa bez blanša je moguća ukoliko je kosa seda i ako osoba nema ni trunku crvenog pigmenta, odnosno prirodno je plava. Ipak, postizanje platinasto plave kose uz pomoć i farbe, i blanša, pa još u kućnim uslovima je najgora opcija.

- Kada u farbu dodate blanš i hidrogen to ispadne narandžasto. Bilo šta dodavati u blanš je velika greška, pogotovo mešati farbu i blanš. Pošto ja jako dugo radim sa blanšom i uglavnom su mi mušterije plavuše, moram vam reći da je to veoma opipljiv posao i ne sme se izvoditi u kućnoj radinosti. Ja, lično to nikada ne bih preporučila - upozorava.

Jelena Karleuša, Zvezde Granda Foto: Nikola Tomić

Postizanje idealno platinasto plave kose radi se uz pomoć blanša i hidrogena, ali u vrlo kontrolisanim uslovima. Frizer prvenstveno procenjuje u odnosu na izgled vaše kose i postojeću boju koja će biti razmera hidrogena i blansa.

- Blanš je toliko jak da može da dovede i do hemijskog šišanja. Čim se namaže na kosu on se proširi, pa ako zahvati već deo koji je prethodno blajhan, kosa ume da se pokida.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by JELENA KARLEUŠA (@karleusastar) on

Ipak, Ljubica je dala jedan zlatni savet svim plavušama koje se farbaju kod kuće.

- Kod plavog farbanja i kod blanširanja kose važi jedno veliko pravilo - što manji izrastak, to će se bolje boja primiti. Što veći izrastak, to je više nijansi i žutila - zaključuje vlasnica salona "Tris" u razgovoru za "Telegraf".

Video: Karleuša đuskala tokom Senidinog nastupa

Video: Jelena Karleuša u najmanjoj haljini ikada stigla na Grand i zamalo pokazala previše

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA